1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Un manager de fonduri al Franklin Templeton, administratorul FP, a pierdut 1,8 mld. dolari într-o singură zi, prin plasamente în Argentina

Un important manager de fonduri al fondului de investiţii Franklin Templeton a pierdut luni 1,8 miliarde de dolari din cauza declinului pieţei din Argentina, potrivit unui articol publicat de Financial Times, citat de CNBC şi News.ro.

15 aug, 2019 | News.ro

Managerul de fonduri Michael Hasenstab a avut câteva plasamente mari pe piaţa de obligaţiuni din Argentina. Pieţele financiare din această ţară au scăzut puternic după rezultatele surprinzătoare ale alegerilor primare. Preşedintele Mauricio Macri, de centru-dreapta, a pierdut cu o diferenţă peste aşteptări, provocând îngrijorări legate de venirea la putere a unor lideri populişti.

Piaţa de capital din Argentina a scăzut luni cu peste 30%, iar peso-ul s-a depreciat semnificativ.

Mai multe fonduri administrate de Hasenstab aveau plasamente mari în obligaţiuni argentiniene, creând o pierdere cumulată de aproape 1,8 miliarde de dolari într-o singură zi, potrivit calculelor realizate de Financial Times.

La 30 iunie, Franklin Templeton avea în administrare active de 715 miliarde de dolari, potrivit datelor raportate de companie.

Îngrijorările legate de posibila revenire la putere a peroniştilor, după alegerile prezidenţiale programate în octombrie au provocat luni deprecierea peso-ului cu peste 20% în raport cu dolarul, la un moment dat, în timp ce randamentul obligaţiunilor argentiniene pe termen scurt a crescut la un nivel periculos. Probabilitatea de intrare în incapacitate de plată în următorii cinci ani a urcat puternic, la 75%.

Turbulenţele de pe piaţa financiară din Argentina reflectă tensiunile de pe pieţele valutare şi de obligaţiuni de pe pieţele emergente.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO