1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

News

Tranzacţii de peste 23 mil. euro la Bursă, în 15 minute. Acţiunile FP au atras mai mult de jumătate bani

În numai 15 minute s-au făcut şase tranzacţii speciale la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în valoare de 104 milioane de lei (23,5 milioane de euro). Condiţiile de derulare a tranzacţiilor sugerează faptul că un singura mare jucător şi-a restructurat dramatic portofoliul.

25 aug, 2014 | | ECONOMICA.net

Prin numai două tranzacţiii "Deal" s-au transferat acţiuni ale Fondului Proprietatea (FP) în valoare de aproape 58,4 milioane de lei (13,3 milioane euro).

S-au mai făcut alte patru trazacţii cu acţiuni ale OMV Petrom (SNP, 6 mil. euro), Banca Trasilvania (TLV, 2 mil. euro), BRD (1,3 mil. euro), Romgaz (SNG, 0,9 mil. euro).

"Este foarte probabil ca două fonduri mari de investiţii sau entităţi ale acelueiaşi companii de administrare să-şi fi transferat pachetele de acţiuni puse în joc", este de părere Mihai Căruntu, şeful analiştilor de piaţă de capital de la BCR.

Pe de altă parte, campania de răscumpărări de acţiuni proprii ale Fondului Proprietatea (FP) a propulsat preţul acţiunii FP "la maxime la care se poate rezista tentaţiei de a marca profitul (a vinde pentru a fructifica difewrenţa de preţ, n.r.). La peste 0,8 - 0,85 lei / acţiune, orice administrator de fond este tentat să marcheze, mai ales dacă a cumpărat acţiunile înainte de listare, la jumătate din preţurile actuale sau mai ieftin", a continuat analistul de la BCR.

Pachetele de acţiuni FP vândute azi, la prânz, au redus cu 15% preţul, ceea ce ar putea fi interpretat ca o ieşire din piaţă a unui mare jucător.

De altfel, preţurile au scăzut la patru dintre cele cinci titluri puse în joc.

Mai departe, "acţiunile energetice sunt ieftine şi au devenit atractive mai ales după măsurile de rlaxare monetară ale Băncii Naţionale. Chiar şi în cazul Petrom, care se aşteaptă la o scădere a veniturilor de 20%, atractivitatea rămâne mare. Sunt companii cu afaceri mari şi stabile", a conchis Mihai Căruntu.

 

 

ştirea se actualizează

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO