1EUR = 4.7260 RON | Bucureşti 32 º

Companii

Un mare lanţ de magazine îşi va inventaria marfa în luna cadourilor

Retailerul de bricolaj Ambient, unul dintre cei mai mari jucători pe acest segment de piaţă, a demarat procedura de inventariere a mărfurilor din magazine. Procesul are loc atât în luna cadourilor cât şi în ianuarie.

10 dec, 2015 | | ECONOMICA.net
(update 11 dec, 2015 13:38) Programul magazinelor Ambient în decembrie şi ianuarie
Oficialii Ambient au remis #economica# programul magazinelor pe care le operează în perioada sărbătorilor de iarnă. Astfel, pe 24 decembrie 2015 magazinele vor fi deschise între 08.00-14.00, în perioada 25-27 decembrie 2015 acestea sunt închise, pe 31 decembrie 2015 program este între 08.00-14.00, pe 1-3 ianuarie 2016 este închis, urmând ca din 4 ianuarie programul magazinelor să fie cel obişnuit.

Retailerul de bricolaj şi distribuitorul de materiale de construcţii Ambient, unul dintre cei mai mari jucători pe acest segment de piaţă şi unul dintre cele mai mari business-uri construite de români intră într-o nouă etapă dictată de starea de insolvenţă în care se află din luna septembrie. Compania, construită de omul de afaceri român Ioan Ciolan, a intrat luna aceasta într-o perioadă de inventariere a mărfurilor din cele 11 magazine şi centrul logistic pe care îl deţine, urmând ca procesul să ţină şi în luna ianuarie. Magazinele sunt deschise , iar "programul de funcţionare în perioada Craciunului şi a Revelionului va fi listat în curând pe site, pe facebook şi în birourile de relaţii clienţi din magazine", se arată într-un anunţ al companiei pe pagina oficială de Facebook. 

"Societatea debitoare îşi desfăşoară în prezent activitatea prin 11 puncte de lucru şi un centru logistic central, situate în mai multe judeţe ale ţării având un volum foarte mare de bunuri care urmează să fie inventariate. Conform normelor contabile şi fiscale la  sfârşitul anului se va proceda la o inventariere obligatorie, iar pentru a nu perturba activitatea debitoarei care deţine foarte multe bunuri mijloace fixe am hotărât ca aceasta inventariere să aibă loc în perioada decembrie 2015 - ianuarie 2016, moment la care activitatea de vânzare este diminuată şi implicit impactul asupra activităţii comerciale este redus", se arată înte-un raport al administratorului judiciar pus la dispoziţia ECONOMICA.NET de către Termene.ro.

Cum se descurcă Ambient în insolvenţă

Din momentul în care judecătorii Tribunalului Sibiu au admis cererea de intrare a insolvenţei a debitoarei Ambient, din septembrie anul trecut, a încasat 13,5 milioane de lei, din care a plătit furnizori şi salariaţi. Stocurile companiei au crescut însă de la 1,7 milioane de lei la 33,3 milioane de lei.

Creanţe de 365 de milioane de lei

Potrivit tabelului preliminar al creanţelor, datat cu 19.11.2015, compania are datorii acceptate în valoare totală de 365,4 milioane de  lei din care creanţele garantate total acceptate se cifrează la 242,1 milioane de lei, adică 59,4% din total. Din aceasta sumă, 94,4  milioane de lei (52,4% din creditele garantate) ar trebui să ajungă la Oakbridge Worldwide Limited, 31,3 milioane de lei la BCR (17,4%  din total credite garantate), peste 75,3 milioane de lei la ANAF (7,4% din total creanţe garantate); peste 10,1 milioane de lei la  Reiffeisen Bank (5,63% din total creanţe garantate), 10,1 milioane de lei la Alpha Bank. De asemenea, creanţele bugetare ale companiei se ridică la 10,2 milioane de lei, iar către salariaţii retailerul a acumulat datorii în valoare de 71.000 de lei.

De ce au intrat în insolvenţă

"Modul în care a evoluat în ultimii ani sectorul construcţiilor şi al comerţului cu materiale de construcţii a arătat că piaţă autohtonă rămâne în continuare una dificilă, o piaţă în care doar firmele care în ultimii ani au adoptat măsuri de consolidare şi eficientizare a afacerii au reuşit să treacă peste dificultăţile acestei perioade", se arată într-un comunicat transmis de companie în septembrie 2015.

Cifra de afaceri a Ambient a scăzut cu 20,7% anul trecut, de la 627,5 milioane lei în 2013 la 497,7 milioane lei, iar compania a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 32,3 milioane lei, comparativ cu un profit de 37,4 milioane lei în anul anterior, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Ambient a avut anul trecut un număr mediu de 1.276 angajaţi.

Compania concurează pe piaţa locală pe piaţa românească cu retaileri precum Dedeman,  Kingfisher, Hornbach, Praktiker şi Leroy Merlin. 

Compania nu a putut fi contactată pentru comentarii. Pagina de internet a magazinului este nefuncţională, la fel ca şi numerele de telefon. Angajaţii companiei postează însă pe pagina oficială Facebook despre ofertele lor.

 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO