1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Un milion de brazilieni au protestat în stradă împotriva preşedintelui ţării

Aproape un milion de brazilieni au protestat duminică împotriva Dilmei Rousseff, preşedintele de stânga al ţării, în 74 de oraşe, dintre care mai mult de jumătate la Sao Paulo (sud-est), potrivit estimărilor poliţiei militare, informează AFP. 

15 mar, 2015 | ECONOMICA.net

La Sao Paolo, capitala economică a gigantului latino-american şi fief al opoziţiei, un cortegiu imens reunea către orele locale 15:20 (19:20 GMT) circa 580.000 de oameni pe bulevardul Paulista din centrul oraşului, a anunţat poliţia militară locală pe contul său de Twitter. 

Şi la Rio de Janeiro au protestat sute de mii de oameni. Protestul din Rio a început la orele locale 09:30 (12:30 GMT) pe plaja din Copacabana şi a depăşit chiar şi cele mai optimiste aşteptări în ceea ce priveşte participarea. Organizatorii protestelor sunt grupuri civice din care fac parte opozanţi neafiliaţi politic. 

Manifestanţii au strigat lozinci împotriva Dilmei Rousseff şi împotriva corupţiei. Majoritatea protestatarilor din Rio făceau parte din clasa medie sau bogată, clasă care la alegerile din octombrie 2014 a votat în masă în favoarea opoziţiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO