Un nou acţionar semnificativ la Impact Bucureşti, Adrian Andrici

Unul dintre cei mai activi investitori la Bursa de Valori Bucureşti, Adrian Andrici a raportat dublarea pachetului de acţiuni la dezvoltatorul imobiliar Impact Bucureşti, până la 10,7%. Firma are pierderi de 16 milioane de lei pe primele 9 luni ale anului, cu aproape 10 milioane maimult ca în 30 iunie.
Adrian N. Ionescu - mie, 14 nov. 2012, 09:07
Un nou acţionar semnificativ la Impact Bucureşti, Adrian Andrici

Adrian Andrici este cunoscut ca unul dintre cei mai mari investitori la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi a fost unul dintre contestatari foştilor membri ai Consiliului Reprezentanţior Acţionarilor SIF Muntenia. Aceştia au fost debarcaţi, până în cele din urmă, prin acţiunea conjugată a investitorilor grupaţi în jurul brokerului Bogdan Juravle şi a patronului complexului Dorally, Gheorghe Iaciu.

Impact Bucureşti se află încă în mare dificultate financiară, pierderile pe primele 9 luni ale anului fiind de peste 16,2 milioane de lei.

Cifra de afaceri a dezvoltatorului abia a depăşit 20,5 milioane de lei, deşi veniturile totale nu au ajuns la 10 milioane de lei, potrivit raportării la bursă.

În cifra de afaceri este inclus şi venitul care provine din vânzarea de locuinţe închiriate temporar, potrivit notelor companiei. Locuinţelel închiriate temporar sunt înregistrate contabil ca mijloace fixe, până la vânzare, când trecute la stocuri, iar venitul este contabilizat la cifra de afaceri.

Adrian Andrici este şi unul dintre puţinii investitorii care s-a luptat cu şanse cu autoritatea pieţei, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM), pentru a scăpa de cea mai mare amendă dată vreodată vreunui investitor persoană fizică, respectiv 887.000 de lei, pentru acuzaţii de manipulare a pieţei.

După ce Curtea de Apel Bucureşti anulase amenda din 2007, Andrici a pierdut procesul la Curtea Supremă de Justiţie printr-o decizie definitivă şi irevocabilă.

Andrici ar fi făcut, potrivit CNVM, tranzacţii cu acţiunile Petrom (SNP) şi Rompetrol Rafinare (RRC), în ultimele secunde ale şedintei de tranzacţionare din 31 martie 2006, stabilind niveluri artificiale de pret, pentru a profita de poziţiile deschise de contracte derivate (futures) la Bursa din Sibiu pe aceleaşi acţiuni. El ar fi înregistrat atunci un cîştig de peste 220.000 de lei din diferenţa de pret dintre acţiunile SNP şi RRC şi contractele futures aferente.

Fondatorul Impact este încă Dan Ioan Popp, cu  16,5% din acţiuni. Compania de administrare a investiţiilor East Capital, deţine un pachet de 10,1% din acţiuni prin firma Salink Limited, înregistrată în Cipru. Carmen Săndulescu, directorul executiv al companiei, are 9,69% din titluri. Trei fonduri ING aveau peste 5%, potrivit ultimelor date.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...