UPDATE: 15 cazuri de coronavirus, confirmate în România, ultimele la două femei din Mureş şi Bucureşti

Autorităţile au anunţat, duminică, al 15-lea caz de infectare cu coronavirus, la o femeie din judeţul Mureş. Al 14-lea caz, anunţat cu puţin timp înainte, a fost confirmat la o femeie din Bucureşti. Cinci pacienţi cu coronavirus din România s-au vindecat, fiind externaţi. Duminică, la ora 17.00, 11 persoane erau în carantină şi 12.877 erau izolate la domiciliu. Până acum s-au prelevat peste 900 de teste.  
Economica.net - Dum, 08 mart. 2020, 13:44
UPDATE: 15 cazuri de coronavirus, confirmate în România, ultimele la două femei din Mureş şi Bucureşti

Femeia se află în carantină şi va vi dusă la spitalul Matei Balş.

„Caz nou de coronavirus (nr. 14), femeie, 42 de ani, Bucureşti. Este contact apropiat al bărbatului de 49 de ani, din Bucureşti, confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri”, precizează Grupul de Comunicate Strategică.

UPDATE 17:45 – Al doilea caz înregistrat dumincă,

Al doilea caz de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 din ziua de dumincă a fost înregistrat la o femeie de 70 de ani din Mureş.


Bilanțul îmbolnăvirilor în România a ajuns la 15, patru cazuri de infectare fiind anunțate sâmbătă, când a fost confirmat și primul pacient bolnav în Capitală. Dintre acestea, cinci au fost declarate vindecate şi externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 11 persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.877 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost prelevate şi analizate 948 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecţia cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea, 934 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan au anunțat duminică mai multe măsuri care vor fi luate începând de astăzi și până la sfârșitul lunii, cu posibilitatea de prelungire, pentru a limita răspândirea coronavirusului. Printre acestea se numără interdicţia adunărilor mai mare de 1.000 de oameni.

Autorităţile române au decis, de asemenea, sistarea până la data de 31 martie a stagiilor practice în spitale pentru studenţii de la facultăţile medicină sau farmacie, precum şi vizitele aparţinătorilor. Excepţie fac studenţii care participă voluntari în spitale.

De asemenea, s-au aprobat criteriile de suspendare a cursurilor în şcoli, în contextul cazurilor de coronavirus, criteriile nefiind strict de ordin medical, ci ţin cont şi de contextul social. 

Ştirea se actualizează.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...