Un nou director general la Kingfisher, compania care a cumpărat Bricostore

Kingfisher Plc, cel mai mare lanţ european de magazine de bricolaj, a anunţat miercuri că directorul general Ian Cheshire va demisiona înainte de sfârşitul acestui an fiscal, în locul său urmând să fie numită Veronique Laury, şefa reţelei Castorama din Franţa, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 10 sept. 2014, 09:08
Un nou director general la Kingfisher, compania care a cumpărat Bricostore

Ian Cheshire a devenit director general în 2008, după un deceniu în care a gestionat divizia B&Q şi cea internaţională. Veronique Laury s-a alăturat Kingfisher în urmă cu 11 ani şi a avut diverse funcţii, inclusiv pe cea de director comercial al Castorama Franţa.

Planul de succesiune a fost anunţat în aceeaşi zi în care Kingfisher Plc, care deţine magazinele de bricolaj B&Q în Marea Britanie, Castorama şi Brico Depot în Franţa, dar şi Bricostore din România, a publicat rezultate financiare în linie cu estimările analiştilor, pe fondul evoluţiei mai lente a pieţelor din Franţa şi Polonia.

În perioada 12 mai – 2 august 2014, compania britanică a înregistrat un profit înainte de taxe de 364 milioane de lire sterline (586,8 de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 360 milioane de lire sterline

Vânzările Kingfisher în primul trimestru au fost ridicate datorită iernii blânde, dar au scăzut sub estimările analiştilor în trimestrul doi din 2014, din cauza dificultăţilor înregistrate în Franţa şi Polonia.

Vânzările la magazinele deschise de cel puţin un an au scăzut în perioada aprilie – iunie 2012 cu 1,8%, în timp ce analiştii se aşteptau la un declin de 1%.

Kingfisher are peste 1.124 de magazine în nouă state din Europa şi Asia, iar principalele sale branduri includ B&Q, Castorama, Brico Depot şi Screwfix. La magazinele deschise de cel puţin un an, veniturile înregistrate în Franţa, pentru brandul Castorama, au scăzut cu 0,9%, iar analiştii se aşteptau la un avans de 1%, în timp ce în Marea Britanie vânzările au înregistrat un declin de 1,3%, specialiştii prognozând o scădere de 1%.

Anul trecut, Kingfisher a preluat reţeaua de 15 magazine Bricostore din România de la grupul francez Group Bresson.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul din Hong Kong a aprobat noua lege privind securitatea naţională
Parlamentul din Hong Kong a aprobat noua lege privind securitatea naţională
Parlamentul local al Hong Kong-ului, Consiliul Legislativ, a votat în unanimitate marţi o nouă lege asupra securităţii naţionale, ce prevede închisoarea pe viaţă pentru infracţiuni precum......
Legea care modifică regimul juridic al prosumatorilor ar putea intra în vigoare într-o lună – senator
Legea care modifică regimul juridic al prosumatorilor ar putea intra în vigoare într-o lună – senator
Legea care modifică regimul juridic al prosumatorilor ar putea intra în vigoare într-o lună, în prezent aflându-se ...
Şeful Airbus spune că problemele de la Boeing sunt un element negativ pentru întreaga industrie
Şeful Airbus spune că problemele de la Boeing sunt un element negativ pentru întreaga industrie
Constructorul aeronautic european Airbus nu se bucură de problemele tehnice cu care se confruntă rivalul american Boeing, ...
Companiile româneşti au manifestat o rezistenţă peste aşteptări în faţa încetinirii creşterii economice – Sondaj BEI
Companiile româneşti au manifestat o rezistenţă peste aşteptări în faţa încetinirii creşterii economice – ...
Companiile româneşti au manifestat o rezistenţă peste aşteptări în faţa încetinirii creşterii economice şi prioritizează ...