Un nou joc din seria „Pokemon” va fi lansat în 2020

Pokemon Company a anunţat miercuri lansarea în anul 2020 a unui nou joc pentru telefoane inteligente prin care somnul va fi ''transformat în divertisment'', spre deosebire de aplicaţia de succes ''Pokemon Go'', care punea accent pe nivelul de activitate fizică al utilizatorilor, relatează Kyodo.
Economica.net - mie, 29 mai 2019, 10:28
Un nou joc din seria

Prin noul joc, intitulat ”Pokemon Sleep”, compania doreşte să transforme somnul în ”distracţie” consemnând momentele în care utilizatorii merg la culcare şi se trezesc şi ora la care adorm, a precizat afiliata Nintendo Co. fără a oferi însă mai multe detalii legate de data de lansare.

”Cu Pokemon Go am transmis mesajul că mişcarea de bază a oamenilor – mersul pe jos – poate deveni o distracţie”, a declarat preşedintele Tsunekazu Ishihara referindu-se la jocul de realitate augmentată, dezvoltat de compania sa împreună cu Nintendo şi Niantic Inc., în care utilizatorii încearcă să captureze personaje virtuale ce apar suprapuse pe ecranele telefoanelor inteligente pe baza sistemului de localizare a jucătorului.

„Acum vrem să transformăm somnul în divertisment”, a precizat Ishihara. „Jucătorii se vor bucura de un somn bun împreună cu Pokemon, iar trezirea va fi pentru ei o desfătare”, a adăugat preşedintele companiei.

La rândul său, Nintendo va pune în vânzare o nouă versiune a dispozitivului său „Pokemon Go Plus”, pe care jucătorii îl pot asocia cu smartphone-urile pentru a nu fi nevoiţi să privească mereu ecranele. Dispozitivul va beneficia de o funcţie suplimentară de monitorizare a somnului jucătorilor şi va permite trimiterea unor date către telefoanele mobile când acestea sunt aşezate pe pernă.

„Dacă (utilizatorii) oferă date despre somn, ceva distractiv îi va aştepta la trezire”, a spus Ishihara.

Jocul ‘Pokemon GO” destinat platformelor iOS şi Android a fost lansat pe pieţele americane şi australiene la 6 iulie 2016. Pentru Europa, data de lansare a fost 13 iulie. Ideea realizării acestui joc i-a aparţinut regretatului Satoru Iwata, fost preşedinte al Nintendo şi lui Tsunekazu Ishihara, de la Pokemon Company. ”Pokemon Go” a beneficiat şi de o variantă beta, anunţată în martie 2016.

Jocul s-a bucurat de un real succes, la două zile de la lansarea americană fiind descărcat pe mai mult de 5% dintre dispozitivele mobile. La 13 iulie, fusese descărcat de mai mult de 15 milioane de ori.

”Pokemon Go” s-a confruntat şi cu unele critici deoarece zonele în care erau amplasate puncte precum sălile de sport Pokemon, unde personajele se luptă între ele, se aglomerau de jucători cauzând disconfortul locuitorilor şi dând naştere unui mediu propice pentru evenimente neplăcute şi diferite accidentări.

Jocul a cunoscut o popularitate fără precedent, cu un maximum de 94 de milioane de jucători activi într-o lună.

Numele Pokemon este o abreviere a cuvintelor Pocket Monsters, ce în traducere înseamnă ”monştrii de buzunar”

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...