1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Un nou maxim pentru acţiunile FP, după prima sesiune de la listare. Piaţa, în scădere

Bursa era în scădere cu 0,36% la jumătatea sesiunii de joi, în timp ce acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au atins un nou maxim după prima sesiune de la listare, din ianuarie 2011, după ce administratorii Fondului au anunţat că programul de răscumpărare ar putea începe în câteva zile.

11 apr, 2013 | Mediafax

Fondul a anunţat miercuri seară că ar putea începe în câteva zile programul prin care vrea să răscumpere maximum 8% din propriile acţiuni, operaţiunile urmând să fie intermediate de casa cehă de brokeraj Wood&Company şi de BCR.

Titlurile vor fi răscumpărate la preţuri cuprinse între 0,2 lei şi 1,5 lei. Astfel, calculat la preţul maxim, pachetul vizat este evaluat la 1,651 miliarde lei (376,3 milioane euro).

În jurul orei 13:00, schimburile cu acţiunile FP se realizau la un preţ de 0,6495 lei/titlu, în creştere cu 1,48% peste referinţă. În prima parte a zilei, cotaţia a atins un maxim de 0,65 lei/unitate.

Operaţiunile cu aceste titluri însumau 8,3 milioane lei.

Preţul maxim istoric atins de aceste titluri la Bursă a fost în ziua listării, când unele transferuri au fost realizate la 0,675 lei/acţiune. Preţul de la finalul primei şedinţe, respectiv 25 ianuarie 2011, a fost de 0,6495 lei.

În jurul orei 13:10, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, cobora cu 0,21% , în timp ce indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 0,38% sub nivelul de referinţă.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a scăzut cu 0,26%. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), evolua indecis, iar indicele BET-FI a crescut cu 0,25%. BET-FI include acţiunile celor cinci SIF-uri şi titlurile Fondului Proprietatea (FP).

Rulajul de pe segmentul de acţiuni era de 15,9 milioane lei, din care 52% au reprezentat operaţiunile cu titlurile FP. Totodată, lichiditatea a fost susţinută şi de un transfer deal cu acţiunile OMV Petrom (SNP), în valoare de 2,3 milioane lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO