Un nou proiect imobiliar pentru Bucureşti: turnuri de 20 de etaje şi 9 blocuri cu locuinţe

Grupul austriac Immofinanz, cel mai mare investitor pe piaţa imobiliară din România, care s-a listat recent pe Bursa de la Varşovia, se pregăteşte pentru un nou proiect la Bucureşti.
Andrada Ghira - lun, 13 mai 2013, 21:15
Un nou proiect imobiliar pentru Bucureşti: turnuri de 20 de etaje şi 9 blocuri cu locuinţe

Austriecii de la Immofinanz pregătesc documentaţia necesară pentru obţinerea avizelor de construcţie a unui proiect pe terenul de 5,3 hectare al fostei platforme Ventilatorul din Capitală din sectorul 5, din apropierea intersecţiei de la Răzoare, pe strada Sergent Nuţu Ion, nr. 44, dar şi în apropiere de centrul comercial AFI Palace Cotroceni. 

Pe terenul fostei fabrici se are în vedere construcţia unui ansamblu de locuinţe, compus din nouă clădiri cu întălţimi de 11 etaje, dar şi un corp cu funcţiuni mixte, locuinţe şi birouri, cu spaţii publice la parter. În plus, proiectul va mai avea şi două clădiri cu spaţii de birouri majoritare, cu înălţimi de 12 şi 20 de etaje, se arată în anunţul de intenţie pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

„Immofinanz Group este deținătorul proiectului, în vreme ce Adama – expert în dezvoltarea rezidențială pentru Immofinanz în România – va fi resposabilă de dezvoltare. Compania se află în etapa obținerii aprobărilor pentru construcție, prin urmare planurile sunt în lucru, iar toate detaliile aferente sunt confidențiale încă”, au declarat pentru ECONOMICA.NET, reprezentanții dezvoltatorului.

Platforma Ventialtorul, cea mai bună perspectivă 

Un oficial al companiei a oferit câteva detalii despre proiectul de pe platforma Ventilatorul încă din toamna anului trecut.

„Cea mai bună perspectivă o are terenul fostei fabrici Ventilatorul, pentru că este mai aproape de centru, şi unde vom face în principal blocuri de apartamente, dar proiectul ar putea cuprinde şi una sau două clădiri de birouri pe întreg terenul, care este mare şi unde este loc pentru astfel de dezvoltări. Facem master planul pentru terenul de la Ventilatorul, după care vom decide care vor fi primii paşi: începem cu rezidenţial sau cu birouri”, declara Daniel Riedl, COO Immofinanz în toamna anului trecut despre posibilitatea valorificării terenului.

Un alt proiect al companiei ar putea prinde contur anul acesta. Este vorba despre un proiect cu spaţii de birouri care ar urma să fie dezvoltat pe terenul fostei fabrici Electronica din Capitală. „Dacă piaţa e pregătită vom începe construcţia, care ar putea fi în 2013, dar doar dacă condiţiile pieţei sunt bune. Pentru noi, condiţii bune înseamnă dacă este destulă cerere pentru noi spaţii de birouri”, a mai declarat atunci Daniel Riedl.

Ventilatorul Real Estate, firma prin care se va construi proiectul, este controlată de un offshore din Cipru, şi al cărei administrator este Andreas Holler, potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Holler este membru în consiliul executiv al dezvoltatorului Adama, cumpărat în 2011 de Immofinanz cu 42 de milioane de euro.

Immofinanz este cel mai mare investitori de pe piaţa imobiliară din România, unde are un portofoliu de 89 de proprietăţi, format în cea mai mare parte din clădiri de birouri și spații comerciale, estimat la peste un miliard de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...