1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

News

Un nou punct de trecere a frontierei de stat pe Aeroportul Tuzla. Proiect de 1 milion de lei - MT

Ministerul Transporturilor vrea să deschidă un punct de trecere a frontierei de stat pe Aeroportul Tuzla, potrivit unui proiect de Hotărâre pentru aprobarea deschiderii punctului de trecere a frontierei de stat şi a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Tuzla, scrie News.ro.

02 sep, 2018 | News.ro

În prezent, pe Aeroportul Tuzla se desfăşoară operaţiuni aeriene de transport public, aviaţie generală, lucru aerian, precum şi zboruri cu elicoptere pentru transportul personalului spre/dinspre platforme şi nave de foraj marin poziţionate în afara apelor teritoriale ale României, scrie News.ro.

Cheltuielile necesare pentru înfiinţarea punctului de trecere a frontierei se ridică la 447.650 lei.

De asemenea, suma de 500.000 lei va fi necesară pentru achiziţionarea echipamentelor, aparaturii şi a sistemelor de control nedestructiv (de exemplu scanere cu raze X pentru bagaje mari/colete), necesare funcţionării biroului vamal.

Cheltuielile bugetare suplimentare vor fi acoperite prin sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, respectiv, al Ministerului Finanţelor Publice, în limita prevederilor bugetare alocate anual prin Legea bugetului de stat.

Aeroportul Tuzla, aflat în proprietatea şi în administrarea societăţii Regional Air Services, deţine „Certificatul de autorizare aerodrom”, eliberat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Aeroportul Tuzla a fost certificat ca aeroport deschis traficului aerian internaţional în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.791/2009 privind condiţiile pentru certificarea aeroporturilor civile internaţionale sau deschise traficului aerian internaţional. Aeroportul a înregistrat în anul 2017 un număr de 2.608 mişcări aeronave şi a raportat un total de 16.051 pasageri.

De pe Aeroportul Tuzla sunt efectuate în prezent şi zboruri cu elicoptere pentru transportul personalului spre/dinspre platforme şi/sau nave de foraj marin poziţionate în afara apelor teritoriale ale României. În anul 2017 a fost înregistrat un număr de 1.022 de astfel de zboruri. Pentru o parte dintre aceste zboruri a fost necesară prezenta Poliţiei de Frontieră pentru efectuarea formalităţilor de trecere a frontierei de stat pe Aeroportul Tuzla, arată proiectul de act normativ.

”Prin poziţia sa geografică, Aeroportul Tuzla asigură operarea în condiţii optime (încărcătură maximă şi consum minim de combustibil) a aeronavelor angajate în anumite operaţiuni aeriene deasupra Mării Negre. Executarea unor astfel de zboruri de pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa, situat la distanţă mai mare faţă de ţărm, creşte destul de mult costurile (încărcătură mai mică şi consum mai mare de combustibil), fiind necesară totodată penalizarea aeronavelor la încărcătura comercială, pentru a se asigura operarea în siguranţă a acestora”, arată documentul

Prin adresa nr. 7008/19.03.2018, Ministerul Afacerilor Interne informează Ministerul Transporturilor că pentru desfăşurarea în condiţii optime a verificărilor la frontieră, pentru un program de lucru 24/7 este necesar ca punctul de trecere a frontierei să fie prevăzut cu un număr de 11 funcţii care să fie asigurate prin suplimentarea numărului de posturi aprobat potrivit Hotărârii Guvernului nr. 416/2007 privind structura organizatorică şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne.

Cele 11 funcţii sunt pentru un ofiţer şi zece agenţi de poliţie pentru Poliţia de Frontieră Română.

”Prin adresa nr. 13728/19.06.2018, Direcţia Generală a Vămilor informează Ministerul Transporturilor că activitatea vamală pe Aeroportul Tuzla va fi asigurată (ca şi până acum) de reprezentanţi ai Biroului Vamal de Frontieră Mangalia sau ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud Agigea, la cerere, astfel că pentru Ministerul Finanţelor Publice înfiinţarea biroului vamal va presupune cheltuieli minime de deplasare a personalului vamal, în funcţie de numărul de solicitări”, se arată în nota de fundamentare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO