Un nou trend în turism, nunțile în destinații exotice

Cererea de nunți exotice a crescut cu 20% anul acesta, față de 2018, potrivit agenției de turism Eturia, cu afaceri de 12 milioane de euro în 2018 și o creștere estimată de 20% anul acesta. Astfel, nunțile în Mauritius, Maldive sau Seychelles au intrat deja în trend.
Răzvan Zamfir - lun, 17 iun. 2019, 05:45
Un nou trend în turism, nunțile în destinații exotice

„ Atât nunta, cât și luna de miere rămân două momente cheie în viață fiecăruia dintre turiștii noștri, cu atât mai mult cu cât, în ultimul an, sesizăm o creștere de 20% pe acest segment comparativ cu 2018. În calitate de agenție specializată în vacanțe personalizate observăm cum se conturează o categorie tot mai mare de clienți care preferă o nuntă restrânsă, urmată firesc de o săptămâna de miere într-o destinație exotică versus o nuntă costisitoare în România. Astfel, turiștii noștri sunt din ce în ce mai dornici să marcheze acest eveniment din viață lor într-un loc paradisiac, precum Mauritius, Maldive sau Seychelles și își aliniază dorințele cu trendul mondial, marcând acest eveniment special într-o locație selectă, exotică, cu servicii multiple incluse”, declară Sorin Stoica, CEO Eturia

Printre destinațiile vedetă alese de turiști pentru organizarea unei nunți sau pentru petrecerea lunii de miere, specialiștii Eturia recomanda: insulele Oceanului Indian (Maldive, Mauritius, Seychelles), Republica Dominicană sau Cuba, Brazilia, Filipine și Argentina.

Se constată un trend al organizării nunților pe insule exotice, ce oferă peisaje de vis (Maldive, Mauritius, Seychelles), în vreme ce pentru luna de miere, ținerii căsătoriți preferă și circuite în locații cosmopolite, animate (Brazilia, Argentina, Costa Rica). Costurile aferente unor astfel de vacanțe tematice pornesc de la 3.050 euro de persoană, dar includ servicii extra, pe lângă asigurări complexe de călătorie și transport.

Serviciile de care beneficiază un cuplu atunci când alege un pachet de nuntă într-o destinație exotică

 • cazare într-o locație exclusivista
 • organizator personal pentru eveniment;
 • locație specială pentru eveniment și decorarea acesteia;
 • mic-dejun festiv în dormitor în ziua următoare evenimentului;
 • buchetul miresei;
 • butoni pentru mire;
 • tortul miresei
 • cameră separată pentru mireasă în ziua nunții;
 • sticlă de șampanie și canapés după ceremonie;
 • servicii de coafor și machiaj pentru mireasă;
 • tratament spa pentru mireasă, ce include manichiura și pedichiură luxury, masaj;
 • tratament spa și masaj pentru mire;
 • cină festivă cu 4 feluri de mâncare într-o locație privată;
 • decor romantic în cameră mirilor;
 • cadou din partea hotelului.

În ceea ce privește luna de miere, pachețele de vacanță cele mai căutate sunt în locații dintre cele mai diverse, de la exoticele Seychelles, Hawaii, și Bora Bora, până la cosmopolita Argentina. Astfel, tarifele pentru luna de miere pornesc de la 1.200 de euro de persoană în Bali și ajung până la aproximativ 5.400 euro de persoană în Bora Bora.

Nunta de argint

Există de asemenea cupluri ce sărbătoresc reînnoirea jurămintelor sau chiar nunta de argint ori aur în aceste locații exotice. Pentru aceste cupluri, resorturile oferă coșuri cu fructe și sticle de vin la sosire.

„Important de știut este faptul că experiență ultimilor ani, numărul mare de parteneri locali și relația directă cu marile lanțuri hoteliere ne permite să putem personaliza fiecare element al vacanței, astfel încât ținerii îndrăgostiți să aibă parte de o experiență memorabilă. De asemenea, constatăm în ultima perioadă o deschidere a oamenilor către alte culturi: sunt cupluri care aleg să își organizeze nunțile în stil indian, sau, de ce nu, în locații tropicale precum Zanzibar, Mexico și Hawaii, bucurându-se de tradițiile locale. Totodată, din ce în ce mai multe cupluri aleg să spună “da” într-un context adventure, fie sub apa, fie la mare înălțime (în avion sau balon cu aer cald), fapt ce ne provoacă permanent”, susține Sorin Stoica.

Eturia, prima agenție de turism din România specializată în vacanțe exotice personalizate pune la dispoziția turiștilor români vacante” tailor made” în peste 120 de destinații din întreagă lume, dar și vacanțe cu plecări predefinite create pe principiul celui mai bun tarif. Infiintată în anul 2007, Eturia are în acest moment peste 57 de angajați și 3 sedii în: București, Piatră Neamț și Cluj.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – Sondaj
Alegeri prezidenţiale în Franţa: Macron ar putea pierde în turul al doilea în faţa conservatoarei Pecresse – ...
Candidata partidului conservator Les Républicains, Valérie Pécresse, urca la 20% din intenţiile de vot în primul tur ...
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate (motivare)
Dosarul Rompetrol Rafinare – Din declaraţiile inculpaţilor se pot reţine aspecte ce vin în sprijinul probelor administrate ...
Din declaraţiile inculpaţilor în dosarul instrumentat de DIICOT Ploieşti privind operaţiuni de ecologizare executate ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 8.12.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 8.12.2021
Euro a început ziua aproape de cursul anunţat ieri de BNR. Dolarul scade la 4,38 lei.