1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 16 º

News

Un număr record de imigranţi mexicani, reţinuţi la frontiera Canadei

Poliţia de frontieră canadiană a reţinut un număr record de imigranţi mexicani în primele 67 de zile ale anului 2017 în raport cu ultimii trei ani, relatează sâmbătă Reuters.

18 mar, 2017 | Agerpres

Creşterea numărului persoanelor reţinute are loc după ce guvernul federal canadian a ridicat obligativitatea vizelor pentru cetăţenii mexicani în luna decembrie.

Mulţi mexicani şi-au schimbat destinaţia îndreptându-se către Canada după ce preşedintele american Donald Trump a promis că va lua măsuri împotriva imigranţilor ilegali din SUA, din care aproximativ jumătate sunt mexicani.

Reuters a informat vineri că Ministerul de Justiţie american elaborează planuri de realocare temporară a unor judecători în 12 oraşe din SUA pentru a accelera expulzările imigranţilor ilegali acuzaţi de comiterea unor infracţiuni, potrivit informaţiilor oferite de doi oficiali ai administraţiei SUA. Oraşele vizate sunt New York, Los Angeles, Miami, New Orleans, San Francisco, Baltimore şi Bloomington (Minnesota), El Paso (Texas), Harlingen (Texas), Imperial (California), Omaha, Nebraska şi Phoenix (Arizona). Acestea au fost alese pentru că sunt oraşe cu o populaţie mare de imigranţi ilegali acuzaţi de infracţiuni, au declarat oficialii.

Agenţia pentru Servicii Frontaliere a Canadei (CBSA) a anunţat că a reţinut 444 de cetăţeni mexicani între 1 ianuarie şi 8 martie, în comparaţie cu 410 cetăţeni mexicani reţinuţi în întreg anul 2016, 351 în 2015 şi 399 în 2014

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO