1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 24 º

Extern

Un oficial de la Fed spune că doar o surpriză va împiedica majorarea dobânzilor în luna decembrie

Dacă nu vor apărea şocuri majore, Rezerva Federală americană va majora dobânda de bază luna viitoare, a declarat miercuri preşedintele sucursalei Fed din Saint Louis, James Bullard, transmite Reuters.

16 noi, 2016 | Agerpres

Următoarea reuniune a comitetului de politică monetară de la Fed (Fomc) va avea loc în perioada 13-14 decembrie.

'La momentul actual, ar fi nevoie de o surpriză pentru ca Fed să nu majoreze dobânzile', a declarat James Bullard la o conferinţă bancară organizată de UBS la Londra. Potrivit lui Bullard, singurele motive care ar determina Fed să renunţe la majorarea dobânzilor sunt şocurile mari care în trecut au determinat Banca centrală a SUA să ia o pauză, precum volatilitatea pe pieţele mondiale sau cifre slabe privind numărul de noi locuri de muncă create în SUA.

Pieţele financiare se aşteaptă deja ca Fed să majoreze dobânzile luna viitoare şi au început să mizeze pe majorări mai agresive ale costului creditului în condiţiile în care Donald Trump, câştigătorul alegerilor prezidenţiale, a promis că va stimula economia americană prin cheltuieli pentru infrastructură.

Bullard a mai spus că Fed va fi nevoită să răspundă la orice incertitudine economică provocată de 'actorii politici' dar a adăugat că pieţele globale au reacţionat mai calm decât preconizau unii analişti la victoria surprinzătoare a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA. 'Au fost foarte multe predicţii potrivit cărora dacă alegerilor vor fi câştigate de republicani şi Donald Trump atunci va fi o volatilitate crescută însă acestea nu s-au materializat până acum', a spus oficialul Fed. Întrebat cum va reacţiona Fed dacă politicile adoptate de Trump vor începe să destabilizeze pieţele şi să afecteze încrederea în economie, James Bullard a răspuns: 'dacă vor fi actori politici care creează incertitudine vom fi nevoiţi să reacţionăm' dar a subliniat că acest scenariu nu este unul de bază.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO