Un ofiţer de la Poliţia de Frontieră Vaslui, reţinut într-un caz de trafic de ţigări de contrabandă

Cinci persoane au fost reţinute şi alte 16 sunt audiate de procurorii DIICOT, într-un caz de trafic de ţigări de contrabandă aduse în România din Republica Moldova. În afacere este implicat un ofiţer specialist 1 în cadrul Biroului Supraveghere Control Trecere Frontieră - IJPF Vaslui.
Economica.net - vin, 18 nov. 2011, 08:04

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat 14 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Vaslui şi Galaţi, într-un caz de traficanţi de ţigări, vizând un grup constituit din 15 persoane, cetăţeni români şi moldoveni, specializat în contrabandă, potrivit Mediafax.

Potrivit DIICOT, inculpatul Mihov Petru, împreună cu alte persoane, au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi inculpaţii Olaru Florinel Iulian – comisar, ofiţer specialist 1 în cadrul Biroului Supraveghere Control Trecere Frontieră din IJPF Vaslui -, Andriuţă Lucian şi Coşug Traian, foşti inspector, respectiv agent de poliţie în cadrul IJPF Vaslui – Sectorul Poliţiei de Frontieră Huşi.

Beneficiind în mod direct de sprijinul acestor trei inculpaţi, în perioada mai 2010- octombrie 2011, membrii grupului infracţional organizat au introdus în mod ilegal pe teritoriul României însemnate cantităţi de ţigări.

Ţigările proveneau din Republica Moldova şi erau introduse în ţară prin alte puncte decât cele destinate controlului vamal, pe raza judeţului Vaslui.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat, prin sustragerea de la plata taxelor vamale, este evaluat la aproximativ 1.400.000 de lei.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul IJPF Galaţi, Poliţia Mun. Huşi şi lucrătorilor din cadrul IJJ Galaţi. Suportul tehnic a fost asigurat de către SRI Galaţi şi Vaslui.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a cinci inculpaţi, la acest moment la sediul Direcţiei fiind audiate 16 persoane.

Te-ar mai putea interesa și
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare de peste jumătate de milion de dolari în primele doua runde de finanțare,......
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată ...
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...