Un om de afaceri român a preluat 45% din firma care construieşte 1.000 de apartamente în Bucureşti

Omul de afaceri Lucian Zlate şi-a crescut participaţia în firma Ad Astra Partners, cea prin care se ridică un cartier cu peste 1.000 de locuinţe în Bucureşti. 
Andrada Ghira - vin, 16 oct. 2015, 21:01
Un om de afaceri român a preluat 45% din firma care construieşte 1.000 de apartamente în Bucureşti

Ad Astra Partners construieşte proiectul rezidenţial Cartierul Solar din sudul Bucureştiului, proiect ce va avea 1.000 de apartamente, unde pe acoperişurile blocurilor vor fi amplasate panouri fotovoltaice. Investiţia în proiect se ridică la 45 de milioane de euro, iar blocurile sunt construite pe un teren de 6 hectare ce aparţine omului de afaceri Ionuţ Coţofană. 

Participaţia majoritară în firmă a fost deţinută până în luna septembrie a acestui an de un offshore din Cipru, Losscar Limited. 

Reprezentanţi ai companiei declarau că investiţia în proiect este susţinută de o firmă din Emiratele Arabe Unite, Eoliem Consulting ZFE, în timp ce firma spaniolă Civiwind vine cu investiţia în panourile solare.

Lucian Zlate şi Civiwind deţineau 0,00002% din Ad Astra Partners la momentul lansării proiectului pe piaţă, în luna august a acestui an. 

În septembrie, Losscar Limited a cesionat acţiuni reprezentând 53,99% capitalul social al Ad Astra Partners, după cu urmează: către Lucian Zlate, 45% din acţiuni, cu o valoare nominală totală de 1,61 milioane de lei şi 8,99% către Civiwind, cu o valoare nominală de 323.000 de lei, se arată în Monitorul Oficial.

Preţul integral al părţilor sociale este de 490.000 de euro, din care Lucian Zlate plăteşte 408.334 euro, iar Civiwind 81.666 de euro. 

În urma acestei cesiuni, Lucian Zlate deţine 45,0003% din Ad Astra Partners, iar Civiwind 9,00023%, în timp ce Losscar Limited rămâne cu 45,99% din acţiuni.  

Lucian Zlate a cochetat cu piaţa energiei regenerabile. Presa locală relata în 2013 că o societate care avea în plan construcţia unor proiecte eoliene pe terenuri de 600 de ha şi din care Zlate deţinea 10%, s-a desfiinţat. Restul de 90% din firmă era deţinută de Juan Martin Guerra, care lucrează în cadrul grupul Iberia, cu activităţi şi în industria energiei regenerabile prin Iberia Renovables. Iberia Renovables este şi ea prezentă pe piaţa românească şi care a avut în plan dezvoltarea de parcuri eoliene.

CITEŞTE ŞI Investitori din Emiratele Arabe construiesc cu 45 de milioane de euro 1.000 de apartamente cu panouri solare în Bucureşti

Proiectul Cartierul Solar va avea 15 blocuri cu 1.000 de apartamente, iar pe teasele blocurilor vor fi instalate 1.800 de panouri solare cu o producţie totală de peste 600 MWh/an.

Compania îşi promovează proiectul cu zero costuri la întreţinerea spaţiilor comune. Prima etapă a proiectului prevede construcţia a patru blocuri cu un total de 296 apartamente, care vor fi finalizate la sfârşitul acestui an, în luna decembrie. Întregul proiect va fi finalizat în 2017.

Preturile pornesc de la 30.500 € (TVA 5% inclus) pentru garsoniere, 39.000 € (TVA 5% inclus) pentru apartamentele cu 2 camere, ajungând până la 70.900 € (TVA 5% inclus), pentru apartamentele cu 3 camere. 

 

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...