1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Un oraş din România îşi modernizează şi extinde iluminatul public cu fonduri europene

Conducerea Primăriei Piatra-Neamţ doreşte modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public din oraş cu fonduri europene şi a depus, în acest sens, două proiecte în valoare totală de aproximativ 2,5 milioane euro.

07 sep, 2018 | Agerpres

Primarul Dragoş Chitic a precizat, pe pagina sa de socializare, că unul dintre proiecte prevede înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu lămpi moderne cu tehnologie led, realizarea unui sistem de telegestiune a corpurilor de iluminat, precum şi extinderea sistemului de iluminat public în cartierul Pietricica pe 11 străzi. Proiectul cuprinde şi două staţii de încărcare pentru autovehicule electrice şi echiparea a 30 de treceri de pietoni cu dispozitive moderne pentru persoanele cu dizabilităţi.

Al doilea proiect se referă la extinderea şi modernizarea sistemului de iluminat public pe opt străzi din municipiul Piatra-Neamţ, dintre care pe şase străzi se realizează extinderea reţelei.

'Atragerea de fonduri europene reprezintă prioritatea momentului pentru municipalitatea pietreană, fiind o soluţie la îndemână pentru dezvoltarea oraşului şi creşterea calităţii vieţii cetăţenilor', a declarat primarul Dragoş Chitic.

Edilul a adăugat că cele două proiecte fac parte dintru-un amplu program de investiţii prin care Primăria Piatra-Neamţ îşi propune să atragă aproximativ 100 de milioane de euro din bani europeni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO