Un petrolier al patronului Marfin Bank a salvat de la moarte doi ruşi în Marea Neagră

Doi tineri ruși a fost salvați după cinci zile în care au plutit în derivă în Marea Neagră de un vas grecesc, care aparține Grupului Vardinogiannis, conglomerat de afaceri care deține în România Marfin Bank, scrie presa britanică.
Economica.net - mar, 28 aug. 2018, 10:00
Un petrolier al patronului Marfin Bank a salvat de la moarte doi ruşi în Marea Neagră

Nadezhda Achapkina și soțul ei, Mikhail Alaverdyan, au ieșit să pescuiască cu mica lor barcă gonflabilă în portul Novorossiysk de la Marea Neagră. Nu intenționau să stea în larg mai mult de o jumătate de oră așa că nu au luat cu ei decât o pungă cu semințe de floarea soarelui, o gustare foarte populară în Rusia.

„Când am ieșit în larg marea era calmă. Am crezut că vom pescui vreo jumătate de oră și ne vom întoarce la țărm. Nu eram deloc departe în larg, puteam încă să vedem fețele oamenilor care erau pe țărm. Misha (Mikhail) abia a apucat să întindă firul de câteva ori când vântul a început să se întețească, iar noi am fost împinși departe în larg”, a declarat femeia.

În ciuda eforturilor lor nu au mai reușit să revină în port. Cel mai rău, povestesc aceștia, a fost în a treia zi când valurile erau mari iar bărbatul a fost aruncat din barcă. Din fericire a reușit să revină la bordul micii ambarcațiuni gonflabile. Deși în cele cinci zile de agonie au fost observați de mai multe vase, ba chiar și de un submarin, nimeni nu le-a venit în ajutor, spun cei doi.

În a cincea zi, pe 12 august, însă, semnalele lor disperate au atras atenția vasului grecesc Kriti Rock – ce apartine de Grupul Vardinogiannis, care ridicase ancora în Turcia cu destinația portul Taman, în Rusia. Membrii echipajului format din greci, filipinezi, ruși și români i-au văzut pe cei doi plutind în derivă la 70 de kilometri distanță de țărm.

Odată ajunși la bord cei doi au primit mâncare, apă și îngrijiri medicale, deoarece aveau arsuri grave în urma zilele petrecute în larg în bătaia vântului și a soarelui puternic.

Cei doi ruși au părăsit vasul atunci când acesta a ajuns în portul Taman. Nadezhda Achapkina spune că a fost o minune faptul că au fost salvați. Căpitanul vasului, Christos Kostantinidis, a cerut declanșarea imediată a operațiunii de salvare imediat ce echipajul i-a raportat că au fost zăriți naufragiați pe mare.

Grupul Vardinogiannis este unul dintre cele mai solide conglomerate de business din Europa, cu operațiuni internaționale în mai multe industrii, precum energie (rafinării, lanț de benzinării, gaze naturale și electricitate), transport maritim și media. In Romania, Grupul Vardinogiannis detine Marfin Bank si Marfin Leasing.

Grupul Vardinogiannis este acționarul majoritar al Motor Oil Hellas Corinth Refineries, companie  listată la Bursa din Atena, cu o capitalizare de piață de 2,1 miliarde euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ministrul Agriculturii: România nu poate fi de acord cu interzicerea exportului şi a transportului animalelor vii; ar afecta grav fermierii
Ministrul Agriculturii: România nu poate fi de acord cu interzicerea exportului şi a transportului animalelor vii; ar afecta ...
România nu poate fi de acord cu interzicerea exportului şi a transportului animalelor vii iar aceste preocupări stranii ...
Ministerul Muncii: Vârsta de pensionare nu va fi majorată, iar stagiul complet de cotizare nu va fi modificat
Ministerul Muncii: Vârsta de pensionare nu va fi majorată, iar stagiul complet de cotizare nu va fi modificat
Proiectul legislativ de reformă a legii pensiilor nu va majora vârsta de pensionare şi nu va modifica durata actuală ...
Opt retaileri online, printre care şi eMAG, cer UE să regândească definiţia „utilizatorului final activ”
Opt retaileri online, printre care şi eMAG, cer UE să regândească definiţia „utilizatorului final activ”
Un grup de opt companii cu afaceri online au cerut miercuri guvernelor din Uniunea Europeană să regândească ceea ce poate ...