Un profesor de la Univ. Washington va preda un curs de cybersecurity la Constanţa: România este un hub în creştere al criminalității informatice

Robert Crossler, profesor asociat de sisteme informaționale la Carson College of Business din cadrul Universităţii de stat din Washinghton, a câştigat o bursă Fullbright pentru a preda în România un curs de securitate cibernetică. Acesta spune că România este ţara ideală pentru proiectul său întrucât "ţările din Europa Centrală și de Est, inclusiv România, sunt un hub în creștere a criminalității informatice".
Lidia Neagu - Dum, 26 apr. 2020, 05:52
Un profesor de la Univ. Washington va preda un curs de cybersecurity la Constanţa: România este un hub în creştere al criminalității informatice

Cursul pe care îl va preda la Universitatea Ovidius din Constanţa se concentrează asupra modului în care pot fi protejate organizațiile și companiile de chiar infracționalitatea cibernetică. Tensiunea crescută dintre Rusia și țările din regiunea Mării Negre a influențat, de asemenea, decizia sa.

„Problemele de securitate cibernetică din România mă vor ajuta să înțeleg mai mult nuanțele unice ale micilor țări europene în materie de securitate cibernetică”, a spus Crossler. „Prin actuala mea expertiză în această problemă, sper să să influențez nu doar pe viitorii lideri din această țară, dar să fie și un contribuitor semnificativ la problemele actuale și să aduc înapoi cu mine o perspectivă mai largă pe care să o împărtășesc cu studenții mei de la Washington State University”.

În martie, Crossler a câștigat un grant de învățare Fulbright Scholar, care îi va permite să își îndeplinească visele de a preda și de a conduce cercetări la nivel internațional. Bursa îi recunoaște contribuțiile aduse societăţii pe parcursul carierei sale, se arată într-un comunicat al Universităţii Washinghton.

De asemenea, acesta a fost distins recent cu premiul cu Philip L. Kays Distinguished Professorship în Management Information Systems care sprijină facultatea pentru a-și extinde dezvoltarea profesională în formare tehnologică și expunerea la tendințele și condițiile actuale ale industriei.

Crossler a publicat 31 de articole, 38 de lucrări de conferință și a obținut trei premii Best Paper. Lucrările sale au fost citate de peste 2.000 de ori și este recunoscut ca unul dintre primii 50 de cercetători în sisteme de informații din lume, potrivit clasamentelor premier ale jurnalelor de sisteme informaționale.

„Premiul Fulbright îmi va permite să mă imersez pe deplin în cultura românească și să mă implic într-un schimb semnificativ cu învățământul, afacerile și comunitățile românești pe o perioadă îndelungată de timp”, a spus Crossler. „Voi obține o înțelegere mai profundă a ceea ce face ca această parte a lumii să fie unică și să stabilesc relații bogate pe care sper să le folosesc în colaborări viitoare”.

În primăvara anului viitor, Crossler și familia sa vor urca într-un avion cu destinaţia România, unde vor locui timp de cinci luni. Profesorul va preda un curs despre securitatea informațiilor din perspectiva afacerilor și lucrează cu conducerea Universităţii Ovidius din Constanța pentru a îmbunătăți cursurile existente de securitate cibernetică și va pune bazele pentru viitoarele schimburi educaționale și culturale.

Va fi a doua oară când Crossler se va afla în România. În toamna anului 2019, acesta a făcut parte dintr-un contingent de profesori de la WSU care au participat la Forumul anual de securitate al Mării Negre și al Balcanilor, organizat de Universitatea Ovidius și alți sponsori internaționali. La forum, el a discutat despre modul în care angajații companiilor pot lua decizii corecte de securitate și pot aborda amenințările interne de securitate cauzate de persoane fizice.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet de legi care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea......
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a avertizat joi că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate ...
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Întârzieri şi anulări de zboruri urmează să afecteze joi traficul aerian din Europa, după ce autorităţile franceze ...
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
Statele Unite au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS "luna aceasta", chiar înainte de adoptarea, ...