Un proiect care prevede realizarea de marcaje pe artere şi în intersecţiile din Capitală, câştigătorul Campaniei ”Propune pentru București!”

Un proiect care vizează realizarea de marcaje rutiere pe 185 de artere şi în 255 de intersecţii din toate cele şase sectoare ale Capitalei a primit cele mai multe voturi în Campania “Propune pentru Bucuresti!” în cadrul căreia bucureştenii au votat primele 20 de proiecte iniţiate de cetăţeni. Acestea vor fi incluse în proiectul de buget al Capitalei pentru 2018, valoarea totală alocată de fiind de patru milioane de euro, potrivit News.ro. 
Economica.net - vin, 24 nov. 2017, 17:26
Un proiect care prevede realizarea de marcaje pe artere şi în intersecţiile din Capitală, câştigătorul Campaniei ”Propune pentru București!”

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti au anunţat, vineri, rezultatele Campaniei „Propune pentru Bucuresti” şi cele douăzeci de proiecte care vor fi incluse în proiectul de buget pentru anul 2018, scrie News.ro.

Pe primul loc în topul preferinţelor bucureştenilor, cu 1.446 de voturi, s-a clasat proiectul „Împreună, în siguranţă, pe aceleaşi străzi – Creşterea siguranţei rutiere în 255 de intersecţii şi 320 km de străzi”.

Acest proiect a fost dezvoltat de o echipa formată din: Vladimir Iuganu, Lucian Munteanu, Vali Munteanu, Andrei Avram, Ioana Alexandra Rusu, Alex Iţcuş, Mircea Bobînă, Bogdan Stănimir, Viorel Bitu, Tiberiu Simţion, Sergiu Nicolae Brega, Vitalie Brega, Bogdan Chiriţescu, Oana Vernescu, Cosmin Vîlcu şi Marian Ivan. Ei au beneficiat de sprijin logistic din partea Bucharest Bike Commuter, Bogart Media Creation si E-dea Works.

Obiectivul general al proiectului este realizarea de marcaje rutiere pentru reducerea numărului de accidente rutiere. Astfel, proiectul prevede implementarea marcajelor rutiere pe 185 de artere sau tronsoane (aproximativ 320 km) şi în 255 de intersecţii aflate în toate cele sase sectoare ale Capitalei.

Pe locul al doilea, cu 866 de voturi, a fost ales proiectul „Newborn”, propus de doamna Marilena Baluta, care se adresează cuplurilor cu probleme de fertilitate şi venituri sub 4.000 RON/cuplu, pacienţii aflaţi la vârsta fertila, diagnosticati cu diferite tipuri de cancer.

Scopul acestui proiect este facilitarea accesului persoanelor cu venituri mici sau pacientiilor tineri diagnosticati cu cancer la tratamente de inalta specialitate in vederea cresterii natalitatii si prezervarea fertilitatii.

Astfel, vor fi demarate, actiuni de informare, vor fi selectate grupurile tinta, va avea loc o licitatie pentru achizitionarea consumabilelor necesare derularii proiectului si vor fi realizate procedurile propriu-zise specifice procedurilor de fertilizare in vitro.

Pe locul al treilea a fost selectat proiectul „Pista de alergare din tartan in Herastru”, propus de domnul Vlad Toma, cu 526 de voturi din partea bucurestenilor. Conform Notei Comisiei de evaluare a proiectelor, acest proiect va fi implementat intr-o locatie pretabila, respectiv Parcul Tineretului. Pista de alergare din tartan va putea fi folosita gratuit de toti locuitorii care practica alergarea in parc, joggingul, participantii la maraton sau sportivii care vor sa faca incalzirea inainte de sportul
practicat.

Pe locul al patrulea s-a situat proiectul „Pietonale de Weekend in Cartierul Creativ al Bucurestiului, propus de domnul Gavrila Andrei Bortun, cu 514 voturi. Prin acest proiect se propune ca Primăria Municipiului Bucureşti să susţină activitatea culturală din zonă, prin transformarea unor străzi, puncte strategice din Cartier, în străzi pietonale, pe durata weekendurilor. Este vorba despre Calea Griviţa – partea situata între Buzeşti şi Dacia, precum şi Strada Brezoianu. În aceste două puncte există o serie de operatori culturali şi economici (în zona industriilor creative) care au o ofertă de calitate în ceea ce priveşte petrecerea timpului liber pentru bucureşteni, menţionează iniţiatorul proiectului.

Printre proiectele alese de cetatenii orasului ca fiind necesare si utile Capitalei se numara si „Totemuri cu valoare culturală in cartierul creativ al Bucureştiului”,

„Regenerare urbană: reconstrucţia piaţetei Decebal”, proiectul ” Aplicaţie de avertizare „, dar si proiectul ” Zero bordura la trecerile de pietoni”.

Potrivit municipalităţii, proiectele votate vor pastra ideea intiala a cetateanului, insa vor putea fi adaptate de primărie.

În cadrul campaniei au fost depuse, în total, 151 de proiecte, iar municipalitatea va investi anul viitor patru milioane de euro pentru implementarea a 20 dintre cele mai votate proiecte.

Propunerile de proiecte trebuiau să se încadreze într-unul dintre domeniile: infrastructură, amenajare / reabilitare spaţii publice, spaţii verzi – locuri de joacă pentru copii, mobilitate şi siguranţa circulaţiei, infrastructură culturală, infrastructură socială, smart city, sănătate.

Te-ar mai putea interesa și
Germania a înregistrat 42 de cazuri de tromboze rare, majoritatea la persoane care s-au vaccinat cu serul AstraZeneca
Germania a înregistrat 42 de cazuri de tromboze rare, majoritatea la persoane care s-au vaccinat cu serul AstraZeneca
În Germania au fost raportate până în prezent 42 de cazuri de cheaguri de sânge rare, majoritatea după vaccinarea cu vaccinul anti-COVID-19 al AstraZeneca, a anunţat vineri seara Institutul......
GCS: 4.310 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore. România a trecut de pragul de 1 milion de îmbolnăviri
GCS: 4.310 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore. România a trecut de pragul de 1 milion de îmbolnăviri
Un număr de 4.310 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Autoritățile americane nu au stabilit o legătură între vaccinul Johnson & Johnson și formarea de cheaguri de sânge
Autoritățile americane nu au stabilit o legătură între vaccinul Johnson & Johnson și formarea de cheaguri de sânge
Agenţia Statelor Unite pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a anunţat vineri că în acest moment nu s-a stabilit o legătură ...
România a căzut 27 de poziţii în topul ţărilor cu cel mai ieftin internet pe mobil. Cât costă 1GB în lume
România a căzut 27 de poziţii în topul ţărilor cu cel mai ieftin internet pe mobil. Cât costă 1GB în lume
România se află pe locul 66 în lume și pe locul al patrulea în Europa de Est în clasamentul statelor cu cel mai ieftin ...