Un român din cinci vrea să ia un credit de consum în următoarele 6 luni – studiu

Un român din cinci intenţionează ca în următoarele 6 luni să acceseze un credit bancar de consum, arată rezultatele studiului 'Cum arată creditul ideal pentru tine ?', realizat de Banca Românească în parteneriat cu platforma iVox.
Economica.net - mie, 30 oct. 2013, 12:41
Un român din cinci vrea să ia un credit de consum în următoarele 6 luni - studiu

În ceea ce priveşte destinaţia banilor împrumutaţi, dintre românii care doresc să obţină în următoarele 6 luni un credit de consum, 36,7% vor să folosească acel credit la renovarea casei sau apartamentului. Un sfert dintre respondenţi – 24,61% – s-ar folosi de un credit pentru a achiziţiona un automobil, iar 18,25% intenţionează să cumpere produse electrocasnice cu ajutorul împrumutului bancar.

În schimb, pentru a satisface o nevoie bănească imediată, cei mai mulţi români apelează, în primul rând, la părinţi, rude sau prieteni (46,39%). Peste 20% dintre respondenţi economisesc, în timp ce aproape o cincime (18,96%) se împrumută de la o bancă. Pe de altă parte, 11,27% dintre români se găsesc de cele mai multe ori în situaţia de a renunţa la a-şi satisface nevoile din motive financiare.

Aproape 87% dintre respondenţi au declarat că o dobândă cât mai mică reprezintă principala caracteristică în analiza băncii de unde se vor împrumuta. În plan secund se află rata lunară de plată cât mai mică (42,15%), încrederea în bancă (37,91%), comisioanele cât mai mici sau chiar zero (37,88%) şi rapiditatea cu care se obţine creditul (34,3%).

‘Criza i-a determinat pe români să fie mai precauţi atunci când accesează un credit de consum. De asemenea, se observă că românii vor să se împrumute pentru a cumpăra bunuri şi servicii de folosinţă îndelungată, precum un automobil sau materiale de construcţii pentru a-şi renova casa. În prezent, banca percepe o rată lunară de numai 23 lei la fiecare 1.000 lei împrumutaţi, oferta fiind adaptată constant la evoluţiile pieţei’, a declarat Dan Grigoriu, director Divizia Produse şi Segmente Retail Banca Românească.

Aproape 73% dintre respondenţii care doresc să obţină un credit de consum în următoarele 6 luni au mai luat cel puţin odată un credit de consum de la o bancă. Peste 41% dintre respondenţi au fost mulţumiţi de serviciile băncii în ceea ce priveşte creditele anterioare, în timp ce un sfert (24,19%) dintre respondenţi sunt în situaţia în care trebuie să obţină un împrumut nou chiar dacă nu au fost mulţumiţi de cel precedent.

Românii ar renunţa la comoditate pentru cea mai bună ofertă. Cel puţin ăsta declară aproape trei sferturi dintre respondenţi (72,49%) care ar face un drum mai lung la o altă bancă pentru a beneficia de o dobândă mai mică.

Cele mai folosite produse bancare de către respondenţii care doresc un nou credit în următoarele 6 luni sunt contul curent, cu un procent de 68,81% dintre intervievaţi, cardul de debit cu 56,79%, internet banking cu 49,58% şi cardul de credit cu 44,98%.

Cu un capital social de peste 700 milioane lei şi o reţea naţională de sucursale în majoritatea oraşelor importante ale ţării, Banca Românească are 21 ani de activitate pe piaţa bancară din România.

Te-ar mai putea interesa și
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro își mai revine: producția de aluminiu a crescut la cel mai înalt nivel din ultimele cinci trimestre
Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa de Sud-Est, a prezentat rezultate operaționale în creștere în primul trimestru al acetui an....
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia ...
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...