1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Un service auto din Timişoara cere falimentul Astra Asigurări pentru o datorie de 65.643 lei

O unitate de service auto din Timişoara a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară o cerere de iniţiere a procedurii de faliment împotriva societăţii Astra Asigurări, pentru acumularea unei debit de 65.643 lei, rezultat din nedecontarea la termen a serviciilor de reparaţii prestate.

13 feb, 2014 | Agerpres

Firma Paint System Service, din Timişoara, a depus cererea de deschidere a falimentului companiei de asigurări Astra pentru neplata reparaţiilor în termenul legal şi cumularea unei datorii de aproape 65.643 de lei.

Directorul general al unităţii service, Mihai Rozsa, a invitat reprezentanţii Astra Asigurări la mediere, însă aceştia nu s-au prezentat.

Suma pe care Astra Asigurări o datorează reprezintă valoarea cumulată a dosarelor de daună scadente şi neachitate din iulie 2013, precizează societatea, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

'Pentru societatea noastră, este o sumă importantă, care pune în pericol continuarea activităţii. Cele mai multe dosare de daună au fost achitate parţial de către Astra Asigurări, conform propriilor evaluări, fără a ţine cont de costurile reale ale reparaţiilor şi încălcând, astfel, prevederile art. 50 din Ordinul nr. 14/2011, prin care firma de asigurări este obligată la despăgubirea întregului prejudiciu', afirmă Rozsa.

Ordinul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor prevede că, în cazul unui dosar de daună auto, cuantumul pagubei la vehicule este egal cu costul reparaţiilor părţilor componente sau ale pieselor avariate ori cu costul de înlocuire a acestora, inclusiv cheltuielile pentru materiale, precum şi cele de demontare şi montare aferente reparaţiilor şi înlocuirilor necesare, ca urmare a pagubelor produse prin respectivul accident de vehicul, stabilite la preţurile practicate de unităţile de specialitate, la care se adaugă cheltuielile cu transportul vehiculului, precum şi cele efectuate pentru limitarea pagubelor, dovedite cu documente justificative.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO