1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 24 º

News

Un start-up românesc din zece are acces simultan la finanţare şi mentoring, la standarde internaţionale (analiză)

Un start-up din zece (10%) care activează în România are acces, simultan, la finanţare şi la mentoring la standarde internaţionale, iar accesul la finanţare trebuie facilitat foarte mult în vederea creşterii accelerate a ecosistemului local, reiese dintr-un studiu realizat de o platformă de investiţii din Marea Britanie.

23 iul, 2019 | ECONOMICA.net

În viziunea Angels Den Funding, un start-up cu şanse mari de succes este o companie cu un produs existent (MVP), bazat pe o idee cu o componentă puternic inovativă.

"Doar 10% dintre startup-urile din România analizate de echipa Angels Den Funding (aproximativ 500) au acces simultan la finanţare şi la mentoring la standarde internaţionale. Estimăm că sunt 150 de companii cu potenţial de scale-up, în România. În plus, un ingredient care contribuie la succesul business-ului constă în utilizarea unei tehnologii care îi poate conferi produsului o creştere accelerată", sunt de părere specialiştii.

În opinia CEO-ului Angels Den Funding, Adrian Enache, accesul la capital în România trebuie facilitat foarte mult în vederea creşterii accelerate a ecosistemului local, iar accesul ar putea fi înlesnit şi printr-o abordare diferită din partea fondurilor de venture capital, prin punerea accentului pe MVP, pe dovada creşterii şi pe confirmarea conceptului sau a ideii de afacere.

'Chiar dacă finanţăm momentan doar startup-uri fondate în Marea Britanie, ne dorim să le descoperim pe cele cu potenţial mare de accelerare din România si Europa de Est. Obiectivul nostru este să le oferim acces la reţeaua de parteneri care să îi ajute cu toate acţiunile necesare pentru lansarea într-o piaţă competitivă, precum este ecosistemul din UK, dar şi acces la capital', a declarat Enache.

Conform platformei de investiţii, sectoarele din economia românească ce pot beneficia de inovaţie antreprenorială şi care nu au încă un număr semnificativ de startup-uri sunt: automatizarea şi mentenanţa industrială, learning, wellness, servicii financiare, utilităţi, asigurări, turism, medtech, proptech, fintech, cybersecurity, regtech (regulatory technology).

Potrivit studiului UK Business Angel Market, timpul mediu petrecut de către un investitor, cu o poziţie în board-ul unui startup, este cuprins între o zi şi 4 zile, lunar.

Angels Den Funding este o platformă de investiţii din Marea Britanie, condusă de către românul Adrian Enache, şi care conectează aproape 20.000 investitori cu startup-uri care au un MVP (minimum viable product).

Cele mai mari 20 de companii finanţate de către companie (sub 10% din cele finanţate) au depăşit borna de un miliard de lire cumulativ, în contextul în care evaluarea medie iniţială, când au fost ajutate să strângă finanţare, era de 5 milioane de lire/companie.

Peste 92% dintre companiile care au strâns finanţare prin Angels Den Funding din 2013 până în prezent sunt încă active pe piaţă, relevă cel mai recent audit intern.

Sursa: AGERPRES

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO