1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Un vin românesc din 1996 a câştigat "Marea Medalie Strugurelui de Aur"

Marea Medalie de Aur a celei de-a opta ediţii a Concursului de vinuri 'Strugurele de Aur', desfăşurat la Alba Iulia, a fost obţinută de o Tămâioasă Românească, din podgoria Pietroasa, un vin din 1996, au anunţat duminică organizatorii.

31 aug, 2014 | Agerpres

Din cele aproape 130 de probe înscrise în concurs s-au acordat 48 de medalii, la 40% din probe, pentru fiecare categorie în parte - vinuri albe, roşii, roze, spumante şi vinoteca, potrivit regulamentului Organizaţiei Internaţionale a Vinului.

Marele câştigător al concursului, un vin al producătorului Vincon Vrancea, a primit 93 de puncte.

În total, s-au acordat 19 medalii de aur şi 28 de medalii de argint. Asta nu înseamnă că vinurile nemedaliate nu au obţinut note bune, au avut chiar note de argint şi aur, dar nu s-au încadrat în cei 40%, au menţionat organizatorii concursului. Au fost medaliate cu aur vinurile care au obţinut între 86 şi 92 de puncte şi cu argint, vinurile punctate între 82 şi 85,99.

Un număr dublu de participaţi faţă de anul trecut s-au înscris la cea de-a opta ediţie a Concursului de vinuri 'Strugurele de Aur', organizat timp de trei zile la Alba Iulia de Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România, Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă şi Consiliul Judeţean Alba, prin Asociaţia 'Ţara Vinului'. Dacă anul trecut au participat 11 producători din toate zonele viticole ale ţării, care au înscris în concurs peste o sută de probe, la actuala ediţie participă 22 de producători, inclusiv de peste hotare, cu aproape 130 de probe.

Pe toată durata concursului, degustările au fost deschise publicului, pentru a se putea observa modalitatea de evaluare şi corectitudinea acesteia

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO