Una din cinci firme cu profit în 2014 a făcut sponsorizări

Una din cinci firme care au avut profit în 2014 a înregistrat cheltuieli de sponsorizare, deşi facilitatea sponsorizării este cunoscută de 87% dintre IMM-uri, se arată într-un comunicat al EY România remis, joi, AGERPRES.
Economica.net - joi, 26 nov. 2015, 12:34
Una din cinci firme cu profit în 2014 a făcut sponsorizări

‘318 milioane de euro ar fi putut ajunge la ONG-uri în 2014 prin Legea sponsorizării. Doar 21% dintre firmele care au avut profit în 2014 au înregistrat cheltuieli de sponsorizare. Companiile pot direcţiona şi mai mulţi bani – de la 1 ianuarie 2016 plafonul pentru cifra de afaceri creşte de la 0,3% la 0,5%’, se arată în comunicat.

Deşi facilitatea fiscală oferită de Legea sponsorizării este cunoscută de 87% dintre IMM-uri, doar 52% dintre companiile respondente spun că au direcţionat fonduri cu ajutorul acestui mecanism către sectorul neguvernamental în 2014 – conform sondajului ‘Cum văd ONG-urile şi IMM-urile legea sponsorizării’, realizat de Hospice Casa Speranţei, EY România şi Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, în perioada 20 octombrie – 20 noiembrie 2015.

Miercuri a fost lansată a doua ediţie a acestei cercetări care analizează nivelul de notorietate a Legii sponsorizării, dar şi modul în care a fost utilizată în ultimele 12 luni de către ONG-urile şi IMM-urile din România. La cele două chestionare online aplicate anul acesta au răspuns în total 75 de reprezentanţi ai IMM-urilor şi 107 de reprezentanţi de ONG-uri.

‘Cele mai multe dintre companii au direcţionat fondurile către educaţie (27%), protecţie socială (20%), sănătate (19%), sport (17%), în timp ce doar 11% pentru artă şi 6% pentru mediu. Spre deosebire de anul 2014, când 86% dintre ONG-uri cunoşteau această facilitate fiscală şi 14% care nu o cunoşteau, în 2015 procentul celor o cunosc creşte la 90% în timp ce 10% spun nu o cunosc. Principala metodă folosită de ONG-uri ca să convingă companiile să îşi redirecţioneze banii prin facilitatea 20% este apelarea la prieteni comuni sau cunoscuţi, contactul direct/în persoană, urmat de contactul prin telefon şi de solicitarea directă prin poşta electronică’, informează comunicatul citat.

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...