1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Unde trăiesc cei mai mulţi amatori de investiţii de risc din România

Cele mai multe persoane cu apetit pentru investiţii în fondurile mutuale locuiesc în Bucureşti şi în judeţul Braşov. Acesta este singurul care a putut depăşi cele mai bogate sectoare din Bucureşti, potrivit unui studiu realizat de Erste Asset Management România (EAM), cel mai mare administrator român de investiţii colective.

16 iun, 2015 | | ECONOMICA.net

Aşa cum era de aşteptat, Bucureştiul concentrează cele mai multe persoane dispuse să-şi plaseze economiile în fonduri mutuale. În capitală locuiesc 34,9% dintre investitorii care au cumpărat titlurile celor mai noi fonduri lansate de Erste Asset Management România (EAM), sub conceptul You Invest. Aceste fonduri promit un câştig oricât de mic, indiferent de tendinţele pieţelor financiare (tip absolut return), şi au expuneri pe acţiuni cotate la bursă de până la 50% din avere.

Topul Erste doar se apropie de diferitele ierarhii ale bunăstării în judeţele ţării. Astfel, judeţul Braşov este al doilea în topul Erste cu 7,4% din totalul investitorilor şi este singurul care depăşeşte Sectoarele 1 şi 2 ale Bucureştiului.

Urmează judeţele Prahova şi Timişoara (4%), Argeş şi Mureş (3,7). Clujul vine abia pe locul 9, cu aceeaşi pondere ca şi Ilfovul (3,3) şi aici se termină lista judeţelor care depăşesc Sectorul 5 din Bucureşti, probabil cel mai sărac al Capitalei.

Citeşte şi
Românii vor risca peste 100 milioane euro pe acţiuni, în 2015, prin fondurile mutuale Erste România, spun administratorii

Studiul constituie un reper relevant privind distribuţia geografică a amatorilor de fonduri mutuale din România, având în vedere reputaţia EAM şi numărul total al investitorilor luaţi în calcul. La un an după lansarea lor, 1640 de investitori au peste 120 de milioane de lei în cele opt fonduri You Invest.

Erste Asset Management România are cea mai mare cotă de piaţă, mai mult de 40% din totalul activelor de peste 20 de miliarde de lei ale celor 71 de fonduri mutuale româneşti. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO