1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

IT&C

Ungaria a demarat procedura de licitaţie pentru frecvenţele 5G

Autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor din Ungaria (NMHH) a demarat joi procedura de licitaţie pentru frecvenţele destinate tehnologiei 5G, prin publicarea pe pagina sa de Internet a documentaţiei de licitaţie, informează MTI.

19 iul, 2019 | Agerpres

Firmele interesate trebuie să îşi exprime dorinţa de a participa la licitaţie până la data de 8 august. NMHH estimează că va putea publica o listă de participanţi la începutul lunii septembrie.

Participanţii vor putea să depună oferte pentru licenţe în benzile 2600 MHz, 3600 MHz, 700 MHz şi 2100 MHz timp de patru zile, în perioada 23 octombrie - 11 octombrie. Câştigării licenţelor ar urma să fie anunţaţi la mijlocul lunii octombrie.

Licenţele vor fi valabile pentru o perioadă de 15 ani, cu opţiunea prelungirii pentru încă cinci ani.

Autoritatea de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor din Ungaria (NMHH) a precizat că a făcut unele modificări în documentaţia de licitaţie pe baza observaţiilor primite de la jucătorii din industrie şi în urma unei runde de consultări publice care a avut loc în data de 3 iulie.

În România, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, a declarat recent că autorităţile de la Bucureşti intenţionează să demareze licitaţia pentru frecvenţele 5G în trimestrul patru al acestui an, iar procedura de licitaţie va fi deschisă tuturor, inclusiv companiilor care utilizează echipamente produse de firma chineză Huawei Technologies Co.

Reţelele de telefonie mobilă 5G, care deocamdată sunt într-un stadiu incipient, promit o viteză de transfer a datelor de 50 până la 100 de ori mai rapidă comparativ cu actualele reţele 4G şi vor fi o infrastructură vitală pentru o gamă largă de industrii, precum automobilele autonome. Însă 5G se anunţă a fi o tehnologie scumpă. Pentru a putea respecta ceea ce promite această tehnologie, respectiv viteze mai mari de transfer, automobile autonome şi jocuri şi video de înaltă definiţie, reţelele 5G vor trebui să fie mai dense pentru a putea face faţă traficului crescut de date.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO