Ungaria ar trebui exclusă din UE – ministrul de externe luxemburghez

Ungaria ar trebui exclusă din Uniunea Europeană, a afirmat, într-un interviu apărut marţi, ministrul de externe al Luxemburgului, Jean Asselborn, care atacă astfel politicile Budapestei privind migraţia, cu câteva săptămâni înainte ca cetăţenii ungari să se exprime printr-un controversat referendum asupra oportunităţii introducerii cotelor de refugiaţi, relatează DPA.
Economica.net - mar, 13 sept. 2016, 08:29
Ungaria ar trebui exclusă din UE - ministrul de externe luxemburghez

‘Cei care – precum Ungaria – construiesc garduri împotriva refugiaţilor care fug de război sau cei care încalcă libertatea presei sau independenţa sistemului judiciar ar trebui să fie excluşi din UE temporar sau, dacă este nevoie, permanent’, a declarat Asselborn pentru cotidianul german Die Welt.

El a susţinut că aceasta este singura cale de a menţine coeziunea şi valorile blocului comunitar.

‘Gardul pe care Ungaria îl construieşte pentru a-i ţine departe pe refugiaţi devine tot mai lung, mai înalt şi mai periculos. Ungaria nu este departe de a emite un ordin de tragere împotriva refugiaţilor’, a spus Asselborn.

Ungaria nu ar fi avut nicio şansă de a intra în UE dacă ar fi aplicat pentru aderare astăzi, a mai declarat politicianul luxemburghez.

Ungaria a devenit membră a blocului comunitar în 2004. Premierul ungar conservator Viktor Orban a intrat în mod repetat în conflict cu UE în ultimii ani pe teme precum migraţia, posibilitatea introducerii pedepsei capitale sau diverse reforme guvernamentale.

Ţara sa va organiza la 2 octombrie un referendum în cadrul căruia populaţia va fi întrebată dacă este de acord cu decizia UE ca solicitanţii de azil să fie redistribuiţi între statele blocului comunitar. Orban s-a opus făţiş politicii de deschidere faţă de imigranţi.

Afirmaţiile lui Asselborn vin cu câteva zile înainte ca Orban să se întâlnească cu ceilalţi lideri europeni la un summit la Bratislava menit a trasa direcţia UE după decizia Marii Britanii de a părăsi blocul comunitar.

Te-ar mai putea interesa și
Timișorenii de la Dai-Tech încep producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă. ”Estimarea noastră este ca în 2 ani, brandul nJoy se va regăsi în top 3 furnizori de invertoare solare în România”
Timișorenii de la Dai-Tech încep producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă. ”Estimarea ...
Dai-Tech SA, compania deținătoare a nJoy, brand românesc de echipamente şi soluţii IT&C de protecţie a echipamentelor electrice şi electronice, și lider pe piaţa autohtonă de UPS (sisteme......
Putin: SUA şi ţările occidentale vor să extindă „sistemul de tip NATO” şi să „cultive posibilităţi pentru conflicte” în Asia, Africa şi America Latină
Putin: SUA şi ţările occidentale vor să extindă „sistemul de tip NATO” şi să „cultive posibilităţi ...
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat marţi că ţările occidentale încearcă să extindă ''sistemul de tip NATO'' ...
Noua strategie DIGI pentru a atrage clienţi: 50% reducere la abonamentul de mobil pentru cei care se portează
Noua strategie DIGI pentru a atrage clienţi: 50% reducere la abonamentul de mobil pentru cei care se portează
Grupul de comunicaţii fixe şi mobile DIGI a lansat o ofertă nouă pentru cei care se vor porta până la finele lunii ...
ROBOR continuă să scadă. Cea mai mică valoare din ultimele două săptămâni – marţi, 16.08.2022
ROBOR continuă să scadă. Cea mai mică valoare din ultimele două săptămâni – marţi, 16.08.2022
ROBOR continuă să scadă. Este a patra şedinţă consecutivă de scădere pentru indicele ROBOR 3M şi ROBOR 6M, şi cea ...