Ungaria cere Uniunii Europene mai mulţi bani pentru a gestiona criza imigranţilor

CRIZA IMIGRANTILOR Ungaria încearcă să obţină mai multe fonduri de la Uniunea Europeană pentru a putea face faţă celei mai grave crize a refugiaţilor după Al Doilea Război Mondial, a declarat marţi Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, potrivit Reuters.
Economica.net - mar, 25 aug. 2015, 10:28
Ungaria cere Uniunii Europene mai mulţi bani pentru a gestiona criza imigranţilor

Comisia Europeană a propus ca Ungaria să primească aproape 8 milioane de euro pentru a putea face faţă crizei imigranţilor, sumă considerată insuficientă de executivul ungar.

”Uniunea Europeană distribuie fondurile pentru protecţia frontierei într-o manieră umilitoare. Vechile state membre au tăiat din banii pentru noii membri”, a afirmat Janos Lazar, într-un interviu publicat marţi de cotidianul ungar Magyar Hirlap.

Remarcile oficialului ungar survin la o zi după ce preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a criticat guvernele statelor UE pentru faptul că ”arată cu degetul” pentru a căuta vinovaţi în loc să adopte măsuri viabile pentru a contracara criza imigranţilor.

”Dacă nu luăm măsuri înţelepte, vom deveni o barcă de salvare care se scufundă sub greutatea celor care se agaţă de ea”, a adăugat Lazar, în ceea ce pare a fi o referire la sutele de imigranţi care au murit în timp ce încercau să ajungă cu ambarcaţiuni dinspre nordul Africii spre sudul Italiei.

Membră a spaţiului Schengen de liberă circulaţie, Ungaria a primit deja de la începutul acestui an peste 100.000 de imigranţi, mai mult decât dublul celor 43.000 primiţi pe întreaga durată a anului trecut.

Poliţia ungară a anunţat că numai luni peste 2.000 de imigranţi au trecut graniţa dinspre Serbia în Ungaria.

Numeroşi imigranţi care au trecut frontiera după ora 17:00 GMT au declarat că au venit direct de la frontiera Macedoniei cu Grecia. Ei intenţionează să ajungă în Europa Occidentală şi în ţările scandinave.

Guvernul ungar va înăspri măsurile de gestionare a fluxurilor de imigranţi şi de combatere a traficului de persoane

Guvernul de la Budapesta va elabora un nou proiect legislativ care va oferi şi o barieră juridică pentru graniţele Ungariei, după bariera fizică reprezentată de zidul construit la frontiera cu Serbia, a anunţat marţi Robert Repassy, secretar de stat în Ministerul Justiţiei ungar, transmite MTI.

Într-o intervenţie la canalul public de televiziune M1, Repassy a precizat că în actualul Cod Penal vor fi incluse pedepse mai dure împotriva traficanţilor de persoane, iar procedurile de gestionare a imigranţilor vor deveni mai rapide şi mai eficiente.

La rândul său, Bence Tuzson, purtător de cuvânt al grupului parlamentar al partidului FIDESZ, a afirmat că noua lege se va concentra pe includerea intrării ilegale pe teritoriul ungar şi distrugerea gardului de la frontieră în categoria faptelor penale. ”De asemenea, vor exista pedepse mai mari pentru traficul de persoane”, a subliniat Tuzson.

Te-ar mai putea interesa și
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București și unul în Argeș Mall
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București ...
După ce și-a anunțat, luna aceasta, rebrandingul și o nouă poziționare în zona de Smart Discounter, retailerul electro-IT din România a deschis sub banner două magazine, în București și......
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice
PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, a investit 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 ...
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat miercuri că îşi suspendă îndatoririle publice "timp de câteva zile" ...
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Sectorul energetic european se află în fața unei dezvoltări majore odată cu anunțul deschiderii licitațiilor pentru ...