1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Ungaria va deschide o reprezentanţă comercială la Ierusalim

Ungaria va deschide o reprezentanţă comercială la Ierusalim, a anunţat marţi premierul ungar Viktor Orban, decizie pe care a descris-o drept "un nou pas către construirea unor relaţii mai strânse între Ungaria şi Israel", relatează agenţia MTI.

19 feb, 2019 | Agerpres

După discuţii cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, Orban a spus la o conferinţă de presă comună că l-a informat pe omologul său israelian despre alegerile pentru Parlamentul European, ''unul dintre importantele obiective ale acestora fiind combaterea antisemitismului în Europa''.

Premierul ungar a adăugat că după alegerile europarlamentare ar trebui să apară noi lideri europeni "care să nu finanţeze ONG-uri ce se amestecă în chestiunile politice şi care promovează o poziţie anti-israeliană".

Orban a venit în vizită în Israel pentru a participa la un summit Israel - Grupul de la Vişegrad (Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria - V4), care urma să se desfăşoare la Ierusalim, dar a fost anulat după ce Polonia s-a retras în urma unei controverse cu Israelul pe tema Holocaustului, premierii celorlalte trei ţări ale V4 venind totuşi în Israel pentru întâlniri bilaterale.

Referindu-se la decizia Poloniei de a boicota acest summit, Orban şi-a exprimat speranţa că Polonia şi Israelul vor discuta şi vor rezolva disputa generată de acuzaţiile privind o complicitate a Poloniei în Holocaust, el amintind totodată şi de cooperarea strânsă dintre Ungaria şi Polonia.

Vorbind despre relaţiile bilaterale ale ţării sale cu Israelul, Viktor Orban a declarat că cele două ţări au susţinut poziţii similare în cadrul mai multor organizaţii internaţionale, inclusiv la ONU.

La rândul său, Netanyahu a mulţumit Ungariei pentru sprijinul oferit în cadrul organizaţiilor internaţionale şi a calificat drept un gest important decizia Ungariei de a deschide o reprezentanţă comercială la Ierusalim.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO