1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Ungaria vrea să naţionalizeze companiile de utilităţi

Guvernul ungar poartă discuţii vizând răscumpărarea de către stat a unui număr de şase-şapte companii de utilităţi privatizate în trecut, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, transmite MTI.

20 sep, 2013 | Agerpres

Premierul ungar nu a dorit să dezvăluie numele companiilor vizate dar a precizat că societăţile de distribuţie a apelor şi de tratare a apelor reziduale vor fi şi ele afectate.

Într-un interviu acordat postului public de radio, Viktor Orban a declarat că Guvernul ungar elaborează în prezent legislaţia privind transformarea companiilor de utilităţi în companii non-profit fiind posibil ca actul normativ să fie aprobat de parlament înainte de alegerile legislative din primăvara anului următor. Orban a dat drept exemplu cazul Danemarcei unde companiile private de termoficare sunt obligate să reinvestească profiturile lor.

'Nu sunt impresionat de cei care spun că nu au profit. Companiile sunt rugate să-şi ajusteze operaţiunile astfel încât să ieftinească energia pentru consumatori', a spus Orban.

Guvernul de la Budapesta a redus tarifele la gaze naturale, electricitate şi servicii de termoficare cu 10% începând de la 1 ianuarie 2013 şi intenţionează să aplice o nouă reducere în luna noiembrie, ceea ce va conduce la reducerea cu 20% a facturilor la utilităţi plătite de consumatorii ungari.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO