Ungaria vrea să vândă MKB Bank până la începutul anului viitor

Ungaria intenţionează să vândă MKB Bank, achiziţionată în 2014 de la BayernLB, până la începutul anului viitor, a anunţat, luni, preşedintele director general al băncii maghiare, Adam Balog, într-un interviu acordat MTI.
Economica.net - lun, 10 aug. 2015, 09:34
Ungaria vrea să vândă MKB Bank până la începutul anului viitor

‘Nu va fi o privatizare convenţională, iar Banca Centrală a Ungariei îşi va exercita drepturile şi va asista MKB pentru ca vânzarea băncii să fie finalizată până la începutul lui 2016’, a explicat Adam Balog.

Acesta a adăugat că este în desfăşurare curăţarea portofoliului MKB, o serie de active au fost deja vândute, iar cele care nu au putut fi vândute vor fi preluate de un fond special, scrie Agerpres.

Procesul de curăţare este monitorizat atent de unele instituţii din Uniunea Europeană, iar MKB s-a consultat cu oficialii europeni în privinţa planului de reorganizare a băncii, susţine oficialul.

Rugat să comenteze informaţiile privind posibilitatea unei fuziuni între MKB şi Budapest Bank, de asemenea recent achiziţionată de stat, Balog a afirmat că o astfel de fuziune ar fi o oportunitate, însă procesul va fi de durată.

Şeful băncii a explicat că, în prezent, MKB se concentrează pe oportunităţile oferite de economia Ungariei şi ar putea intra pe piaţa creditelor ipotecare.

În 2014, banca germană BayernLB şi-a vândut divizia din Ungaria, MKB Bank Zrt. către Guvernul ungar pentru suma de 55 de milioane de euro. De asemenea, Guvernul ungar a plătit recent 700 de milioane de dolari pentru a achiziţiona Budapest Bank, cea de-a opta bancă din Ungaria, de la grupul american GE Capital.

Premierul ungar Viktor Orban aprecia anul trecut că gradul de control al investitorilor ungari asupra sectorului bancar local ar putea depăşi 60%, lăsând să se înţeleagă că statul ungar ar putea face noi achiziţii de bănci.

În prezent, sectorul bancar din Ungaria este dominat în proporţie de 80% de bănci străine. Grupul OTP este cea mai mare bancă comercială din Ungaria, urmat de diviziile ungare ale băncilor austriece Raiffeisen şi Erste, băncii belgiene KBC şi băncilor italiene Unicredit şi Intesa Sanpaolo.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...