Ungureanu vrea să-şi facă „asociaţie de centru-dreapta”

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni, la B1 Tv, că se gândeşte să constituie o asociaţie, care s-ar putea numi Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta, el opinând totodată că este nevoie de o regrupare a dreptei în jurul câtorva principii pe care le poate exprima şi o platformă comună.
Economica.net - mar, 29 mai 2012, 05:03
Ungureanu vrea să-şi facă

„Este clar că e nevoie de a retrezi interesul celor care fac parte din electoratul de centru-dreapta pentru o nouă investiţie de încredere, în toamnă, în aşa fel încât să iasă din tăcere, din rezervă şi să meargă spre vot”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

El a apreciat totodată că este nevoie de o regrupare a dreptei în jurul câtorva principii pe care le poate exprima şi o platformă comună.

„Vom vedea dacă acest lucru este posibil. Deocamdată, eu pornesc o iniţiativă. Gândul meu este ca la un moment dat să pot oferi celor care sunt interesaţi de coagularea dreptei, indiferent de formula partinică, într-un bloc de dreapta, care să poată sparge aparentul eşec în care se află astăzi această jumătate de spectru electoral, o iniţiativă în care să se regăsească şi cei care nu au până acum expresie”, a explicat Ugureanu.

Întrebat ce înseamnă această inţiativă, Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns: „Un ONG, evident. Vorbim despre o organizaţie non-guvernamentală, o asociaţie, care s-ar putea să se numească Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta. Şi care nu are cum să fie partid”.

Potrivit lui Ungureanu, această asociaţie ar urma să colaboreze cu tot ce înseamnă forţă politică validată, partinică, în centru-dreapta, „iar PDL este cea mai importantă dintre ele”.

Te-ar mai putea interesa și
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, în deschiderea reuniunii miniştrilor......
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...