1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Ungurii cred că relaţiile cu România trebuie îmbunătăţite - sondaj

Cetăţenii Ungariei nu consideră că ţările vecine sunt antipatice, dar peste 50% au declarat că relaţiile cu România trebuie îmbunătăţite, arată un sondaj publicat luni de Institutul Nezopont şi citat de agenţia MTI.

26 ian, 2016 | Agerpres

Majoritatea respondenţilor au declarat că Ungaria a menţinut relaţii bune cu majoritatea vecinilor săi.

Mai mult de jumătate dintre adulţii intervievaţi au afirmat că relaţiile interstatale au fost cele mai bune cu Austria, Slovenia şi Croaţia.

Aproximativ 48% consideră că relaţiile ungaro-slovace au fost bune, parţial datorită 'legăturilor de bună vecinătate menţinute în ultimii ani'.

Mai mulţi unguri cred că relaţiile interguvernamentale cu Ucraina şi Serbia sunt bune decât cei care consideră că sunt rele, potrivit sondajului.

Cu toate acestea, când vine vorba de a evalua relaţiile ungaro-române, cetăţenii Ungariei sunt împărţiţi, arată Nezopont.

'În timp ce parteneriatul dintre (premierul ungar) Viktor Orban şi (omologul său slovac) Robert Fico a jucat un rol în evaluarea pozitivă a relaţiilor ungaro-slovace, tonul de confruntare folosit frecvent de fostul guvern Ponta probabil a influenţat evaluarea legăturilor ungaro-române', potrivit Nezopont.

Circa 52% dintre respondenţi au declarat că relaţiile ungaro-române ar trebui îmbunătăţite, arată Nezopont.

Sondajul a fost realizat prin telefon pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de persoane între 4 şi 7 ianuarie, adaugă MTI.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO