1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Ungurii de la Mol se aliază cu o firmă japoneză pentru a produce cauciuc sintetic

Grupul petrolier ungar Mol a decis să înfiinţeze un joint venture cu firma japoneză Japan Synthetic Rubber (JSR) pentru a produce cauciuc sintetic la Tiszaujvaros, nord-estul Ungariei, începând din 2017, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban, transmite MTI.

21 noi, 2013 | Agerpres

JSR va deţine 51% din capitalul noii societăţi mixte, iar Mol restul de 49% din acţiuni, a precizat Viktor Orban la sfârşitul reuniunii cu omologul său japonez, Shinzo Abe. Societatea mixtă va construi o uzină pentru producţia de cauciuc sintetic cu o capacitate anuală de 60.000 de tone care va crea 100 de noi locuri de muncă.

Cele două firme vor să profite de creşterea pieţei europene a cauciucurilor ecologice, pentru care cauciucul de tip S-SBR este materia primă. Prin amplasarea în Ungaria, noua societate mixtă va avea acces atât la Europa Occidentală cât şi la Europa Centrală şi de Est, Rusia şi Turcia.

Grupul Mol are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 30.000 de angajaţi în întreaga lume. Compania are o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, dintre care 143 în România. Grupul operează o reţea de conducte de gaze naturale de înaltă presiune de peste 5.800 km în Ungaria. Grupul Mol activează şi în comercializarea şi distribuţia de gaze naturale la nivel regional. Compania a semnat acorduri de concesiune cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale pentru 3 perimetre din vestul ţării, dintre care unul a fost ratificat de către Guvernul României.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO