UniCredit: profit net a crescut cu 3,3%, peste aşteptări de 945 milioane de euro, în trimestrul al doilea

Grupul bancar italian UniCredit a raportat, joi, un profit net peste aşteptări în al doilea trimestru, graţie reducerii costurilor şi diminuării provizioanelor pentru creditele neperformante, informează Reuters.
Economica.net - joi, 03 aug. 2017, 07:54
UniCredit: profit net  a crescut cu 3,3%, peste aşteptări de 945 milioane de euro, în trimestrul al doilea

În perioada aprilie-iunie 2017, cel mai mare grup bancar italian a realizat un profit net de 945 milioane de euro, în creştere cu 3,3% comparativ cu perioada similară a anului trecut şi peste estimările analiştilor care mizau pe un rezultat net de 676 milioane de euro. În schimb, veniturile UniCredit au scăzut cu 7,8% în ritm anual, până la 4,85 miliarde de euro, o cifră de asemenea peste estimărilor analiştilor (4,375 miliarde euro).

UniCredit trece printr-un vast proces de reorganizare sub conducerea francezului Jean-Pierre Mustier, numit în urmă cu un an la conducerea celui mai mare grup bancar italian.

‘Rezultatele bune din trimestrul al doilea confirmă impactul pozitiv al planului strategic Transform 2019, înregistrate deja în primul trimestru. Toate echipele noastre rămân concentrate pe executarea şi realizarea cu succes a acestui plan’, a declarat Jean-Pierre Mustier.

În cadrul acestui plan strategic, UniCredit intenţionează să elimine 14.000 de locuri de muncă dintr-un total de 101.000 până la finele lui 2019 şi de asemenea să vândă credite cu probleme în valoare de 17,7 miliarde de euro şi să renunţe la unele active pentru a-şi consolida capitalul, precum divizia de gestionare a activelor Pioneer sau banca poloneză Bank Pekao.

La finele lunii iunie, rata de solvabilitate a UniCredit (‘CET1 fully loaded’), un indicator urmărit cu atenţie de analişti pentru că măsoară capacitatea unei bănci de a face faţă crizelor, a ajuns la 12,8%, de la 11,45% în urmă cu trei luni, graţie unei majorări de capital de 13 miliarde de euro.

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, care este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Te-ar mai putea interesa și
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul speculaţiilor că minele din întreaga lume vor avea probleme în a......
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna martie cu 1,4 puncte, până la ...