1EUR = 4.8393 RON | Bucureşti 29 º

Finanţe şi bănci

UniCredit anunţă vânzarea unor investiţii în private equity gestionate de HVB

Cel mai mare grup bancar Italia, UniCredit, ia în considerare vânzarea mai multor investiţii în 'private equity' gestionate de divizia sa germană HypoVereinsbank (HVB), a anunţat vineri directorul general Federico Ghizzoni, transmite Reuters.

23 mai, 2014 | Agerpres

O sursă care a dorit să-şi păstreze anonimatul a declarat că valoarea tranzacţiei se va ridica la aproximativ un miliard de euro (1,37 miliarde de dolari).

'Analizăm tranzacţia, dar nu suntem sub presiune să finalizăm vânzarea la o anumită dată', le-a declarat jurnaliştilor şeful UniCredit.

Anul trecut, HVB a vândut o parte din portofoliul său de private equity către SwanCap Opportunities Fund.

'Vânzarea face parte din procesul care a fost completat pe jumătate', a afirmat Federico Ghizzoni. UniCredit va lista până la 35% din divizia sa online Fineco şi va vinde divizia UCCMB, în cadrul acestui proces.

UniCredit SpA va concedia, până în 2018, aproximativ 6% din forţa sa de muncă, măsura făcând parte din planul său strategic, după ce, în 2013, a înregistrat pierderi record de 14 miliarde de euro (19 miliarde de dolari).

În 2013, banca italiană a pus deoparte 13,7 miliarde de euro pentru a acoperi pierderile din credite neperformante.

UniCredit a adoptat o serie de măsuri pentru a-şi întări bilanţul în perspectiva verificării calităţii activelor de către BCE. Recent, Federico Ghizzoni şi-a exprimat încrederea că banca va trece testele de stres derulate de BCE fără a avea nevoie de capital suplimentar. Criteriile anunţate de Autoritatea Bancară Europeană (EBA) pentru testele de stres sunt mai favorabile decât se estima în domeniul imobiliar, unde UniCredit 'urmăreşte cu atenţie impactul expunerii sale la Europa de Est', a adăugat şeful băncii italiene.

Băncile europene trebuie să demonstreze că pot supravieţui unui declin al PIB-ului de 7%, conform reglementărilor testelor de stres prezentate de Autoritatea Bancară Europeană (EBA). De asemenea, băncile trebuie să facă faţă unei scăderi de 14% a preţului locuinţelor şi unui declin de până la 19% a preţului acţiunilor, în cel mai defavorabil scenariu.

Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul partenerilor UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO