UniCredit Bank România oferă finanţări susţinute de BEI pentru companiile româneşti afectate de pandemie

Companiile care îşi desfăşoară activitatea în sectoarele cele mai afectate de pandemia Covid-19, precum agricultură, turism, producţie de bunuri, comerţ, transporturi şi altele, pot accesa de la UniCredit Bank finanţări în condiţii speciale, cu rate de dobândă reduse în comparaţie cu ratele standard, pentru susţinerea capitalului de lucru, a proiectelor de investiţii şi a altor cheltuieli eligibile, informează miercuri banca, scrie Agerpres.
Economica.net - mie, 03 feb. 2021, 11:26
UniCredit Bank România oferă finanţări susţinute de BEI pentru companiile româneşti afectate de pandemie

Potrivit unui comunicat, UniCredit Bank oferă companiilor afectate de pandemia de COVID-19 acces la linii de finanţare susţinute de Banca Europeană de Investiţii (BEI). Finanţările sunt disponibile în lei sau în euro, pentru beneficiari din categoria întreprinderilor mici şi mijlocii (cu mai puţin de 250 de angajaţi) sau „MidCap” (companii mijlocii cu minimum 250 şi mai puţin de 3000 de angajaţi).

Împrumuturile pot avea o scadenţă minimă de doi ani (cu o durată efectivă ce depinde de durata economică şi tehnică a proiectului finanţat) şi pot fi utilizate pentru finanţarea unor proiecte cu un cost maxim de 25 de milioane de euro.

„Mediul de afaceri din România, şi în particular acele sectoare de activitate care au resimţit în ultimul an consecinţele pandemiei Covid-19, are nevoie de o susţinere rapidă şi pragmatică în această perioadă. Prin acordul cu Banca Europeană de Investiţii, punem la dispoziţia companiilor cu până la 3.000 de angajaţi un nou instrument de finanţare a unor proiecte inovatoare sau care contribuie la crearea de noi locuri de muncă. Completăm, astfel, un portofoliu extins de instrumente financiare pe care îl oferim clienţilor noştri în contextul acordurilor cu Fondul European de Investiţii, a schemelor de împărţire a riscului local, furnizate de statul român, a programelor InnovFin, Fund of Funds sau COSME”, a declarat Răsvan Radu, directorul general al UniCredit Bank.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o reţea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienţi.

Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...