1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

UniCredit discută prelungirea mandatului directorului general Jean Pierre Mustier (Reuters)

Grupul bancar italian UniCredit SpA va convoca duminică o reuniune extraordinară a Consiliului de Administraţie pentru a discuta probleme de guvernanţă, cum ar fi mandatul directorului general Jean Pierre Mustier, care ar urma să fie reînnoit în primăvară, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, scrie Agerpres.

29 noi, 2020 | Agerpres

O altă sursă a informat că şedinţa Consiliului de Administraţie era programată luni dar ar putea fi devansată pentru duminică, scrie Agerpres.

Publicaţia italiană Il Sole 24 Ore a fost prima care a anunţat informaţiile privind reuniunea, precizând că directorii vor discuta condiţiile impuse de Mustier pentru a rămâne încă trei ani la conducerea UniCredit.

De la alegerea lui Mustier în funcţia de director general, la mijlocul lui 2016, UniCredit a finalizat cu succes procesul de restructurare, vânzând active de miliarde de euro, pentru a-şi spori soliditatea financiară şi a-şi curăţa bilanţul.

Al doilea grup bancar italian a raportat un profit net de 680 milioane de euro (798,39 milioane de dolari) în trimestrul trei din 2020, mult peste estimările analiştilor, de 334 milioane euro.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO