1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Finanţe şi bănci

UniCredit îşi reduce participaţia deţinută la Yapi Kredi Bank din Turcia

Grupul bancar italian UniCredit a anunţat sâmbătă că a ajuns la un acord cu Koc Holding din Turcia privind reducerea participaţiei sale în Yapi Kredi Bank sub 32%, ca parte a procesului de simplificare a structurii acţionariatului şi pentru majorarea capitalului, transmite Reuters citat de Agerpres.

01 dec, 2019 | Agerpres

Yapi este a treia mare bancă din Turcia, cu o capitalizare de piaţă de 3,7 miliarde de dolari.

UniCredit, împreună cu Koc Holding, a cumpărat o participaţie la Yapi Kredi Bank şi în prezent fiecare dintre cei doi parteneri deţine aproximativ jumătate din pachetul de 82% din acţiunile băncii turceşti prin intermediul unei societăţi mixte, Koc Financial Services (KFS).

Conform acordului anunţat sâmbătă, Koc Holding va cumpăra participaţia de 50% a UniCredit în Koc Financial Services (KFS), devenind singurul proprietar al societăţii mixte. În acelaşi timp, KFS va vinde 31,93% din Yapi Kredi către UniCredit şi 9,02% către Koc Holding.

Finalizarea tranzacţiei ar urma să aibă loc în primul semestru din 2020, a precizat UniCredit.

Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul declaraseră săptămâna aceasta pentru Reuters că UniCredit ar fi încheiat un acord privind reducerea expunerii la banca turcească Yapi Kredi, o mişcare văzută ca un prim pas al grupului italian de a se retrage complet din Turcia. UniCredit, cu o capitalizare de piaţă de 27,7 miliarde de dolari, ar putea anunţa detaliile tranzacţiei la prezentarea noii strategii, în 3 decembrie, adaugă sursele.

Tranzacţia ar fi în concordanţă cu strategia directorului general al UniCredit, Jean Pierre Mustier, de vânzare a activelor care nu sunt de bază.

Întrebat despre o posibilă ieşire din Turcia la prezentarea rezultatelor trimestriale în 7 noiembrie, Mustier a afirmat că banca îşi revizuieşte constant repartizarea capitalului său în rândul "clienţilor, sectoarelor şi ţărilor".

Sursele au precizat că şeful UniCredit nu renunţă la planurile de vânzare a activelor care nu sunt de bază şi la reducerea expunerii grupului bancar la economiile slabe, cum sunt Turcia şi Italia.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO