UniCredit nu se grăbeşte cu numirea noului directorul general

UniCredit SpA nu va numi înainte de luna iulie un nou director general care să-l înlocuiască pe Federico Ghizzoni, a declarat vineri Giuseppe Vita, preşedintele celui mai mare grup bancar italian, într-un interviu acordat publicaţiei Il Sole 24 Ore, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Economica.net - vin, 10 iun. 2016, 14:35
UniCredit nu se grăbeşte cu numirea noului directorul general

Declaraţia sa vine pe fondul continuării declinului acţiunilor UniCredit la Bursa de la Milano. Vineri, titlurile înregistrau o scădere de 5,4%, după ce reuniunea Consiliului de Administraţie al UniCredit SpA s-a încheiat fără niciun anunţ.

În 24 mai, Federico Ghizzoni a anunţat că va demisiona din postul de director general al UniCredit, o decizie care ar putea pregăti o restructurare mai amplă a grupului şi posibil o majorare de capital de mai multe miliarde de euro. Inc ertitudinile cu privire la noul director general au afectat acţiunile UniCredit, care au pierdut aproape 20% după anunţul demisiei lui Ghizzoni.

‘Pentru numirea noului director general va trebui să aşteptăm cel puţin până la sfârşitul lunii iulie’, a afirmat Giuseppe Vita.
Într-un interviu acordat Reuters, ministrul italian al Economiei, Pier Carlo Padoan şi-a exprimat speranţa că UniCredit va desemna rapid un nou CEO, adăugând că se aşteaptă ca acesta să îşi preia atribuţiile până la sfârşitul verii.

Printre candidaţii la conducerea UniCredit se află Jean-Pierre Mustier (fost director la Societe Generale şi la UniCredit), Andrea Orcel (şeful diviziei de investiţii bancare al UBS), Alberto Nagel (directorul general al Mediobanca) şi Marco Morelli (şeful subsidiarei din Italia a Merrill Lynch).

UniCredit a ales firma de recrutare de personal Egon Zehnder pentru sprijin în selectarea noului directorului general. Egon Zehnder a pus la punct deja profilul candidatului, dar, deocamdată, nu a fost menţionat niciun nume şi nici nu a fost fixat un termen limită. Candidatul ideal ar urma să fie o personalitate de statură internaţională şi apreciată de pieţele financiare, însă naţionalitatea nu constituie un criteriu de selecţie.

Vineri, Giuseppe Vita a admis că există o problemă cu nivelul capitalului iar UniCredit va trebui să găsească soluţii pentru a-şi îmbunătăţi soliditatea financiară.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 a scăzut la 10,5% la 31 martie 2017, de la 10,73% la sfârşitul lui decembrie 2015. UniCredit a precizat că vrea să-şi menţină indicele de adecvare a capitalului la aproximativ 10% anul acesta.

UniCredit este prezentă în 17 ţări din lume cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...