UniCredit raportează un profit de 2,82 miliarde de euro după vânzarea diviziei Pioneer

UniCredit SpA, cel mai mare grup bancar italian, a raportat profit în trimestrul trei din 2017, datorită câştigurilor obţinute în urma vânzării diviziei de gestionare a activelor Pioneer şi a diminuării provizioanelor pentru creditele neperformante, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mar, 24 oct. 2017, 20:25
UniCredit raportează un profit de 2,82 miliarde de euro după vânzarea diviziei Pioneer

Profitul net a urcat la 2,82 miliarde de euro (3,32 miliarde de dolari) în trimestrul trei din acest an, de la 447 de milioane de euro în perioada similară din 2016.

Veniturile au înregistrat un declin de 3,9%, ajungând la 4,65 miliarde de euro, deoarece veniturile mai scăzute din tranzacţionare şi creditare au fost parţial compensate de veniturile mai ridicate de pe urma taxelor şi comisioanelor.

UniCredit a publicat rezultatele financiare cu două săptămâni înainte de data planificată după ce unele informaţii au fost trimise din greşeală investitorilor şi analiştilor şi încărcate pe site-ul băncii.

Directorul general Jean Pierre Mustier, bancherul francez de investiţii care a venit la conducere în iulie 2016, vrea ca în următorii doi ani să majoreze profitul net anual la 4,7 miliarde de euro.

Marţi dimineaţă, la Bursa de la Milano, acţiunile UniCredit au scăzut cu 0,1%, la 17,10 euro. Anul acesta, titlurile au urcat cu 25% şi sunt în creştere cu aproape 80% de când Mustier a fost numit în funcţie.

Provizioanele pentru creditele neperformante au scăzut la 598 de milioane de euro în trimestrul trei din acest an, de la 977 de milioane de euro în perioada similară din 2016.

Costurile operaţionale au căzut cu 4%, la 2,81 miliarde de euro. Banca va concedia 14.000 de angajaţi până în 2019 şi va reduce costurile administrative.

La 30 septembrie 2017, rata de solvabilitate a UniCredit (‘CET1 fully loaded’), un indicator urmărit cu atenţie de analişti pentru că măsoară capacitatea unei bănci de a face faţă crizelor, a depăşit 13,5%, de la 12,8% la 30 iunie 2017, după ce banca a finalizat recent o emisiune record de acţiuni, în valoare de 13 miliarde de euro (13,7 miliarde de dolari).

UniCredit este prezentă în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Te-ar mai putea interesa și
Therme a primit ultima autorizație pentru centrala fotovoltaică de 2,2 mil. euro pe care o face în nordul Bucureștiului. Are și stocare
Therme a primit ultima autorizație pentru centrala fotovoltaică de 2,2 mil. euro pe care o face în nordul Bucureștiului. ...
Compania care administrează centrul de relaxare Therme diin nordul Bucureștiului a primit autorizația de înfiiâare a unei centrale fotovoltaice de 2,5 MWp cu stocare, proiect finanțat parțial......
Kim Jong Un a supervizat o primă simulare de „contraatac nuclear”
Kim Jong Un a supervizat o primă simulare de „contraatac nuclear”
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat primul exerciţiu militar de simulare a "activării nucleare" a ţării, drept ...
Parlamentul britanic a adoptat proiectul de lege privind expulzarea migranţilor din Rwanda
Parlamentul britanic a adoptat proiectul de lege privind expulzarea migranţilor din Rwanda
Parlamentul britanic a aprobat în noaptea de luni spre marţi proiectul de lege ce permite expulzarea în Rwanda a solicitanţilor ...
Biden îi promite lui Zelenski ajutor militar ”rapid”
Biden îi promite lui Zelenski ajutor militar ”rapid”
Preşedintele SUA Joe Biden a promis luni, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, ...