1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

UniCredit şi-a înrăutăţit ţinta pe 2019 privind veniturile, din cauza ratelor scăzute ale dobânzilor

Cea mai mare bancă italiană după active, UniCredit SpA, şi-a înrăutăţit ţinta pe 2019 privind veniturile, din cauza ratelor scăzute ale dobânzilor, deşi a confirmat obiectivele privind profitul şi dividendele, transmite Reuters.

07 aug, 2019 | Agerpres

În trimestrul doi din 2019, UniCredit a raportat un profit net de 1,9 miliarde de euro (2,1 miliarde de dolari) datorită vânzării unei participaţii la Fineco. Analiştii se aşteptau la un profit trimestrial de 2,1 miliarde de euro.

Ţinta de venituri pentru acest an a fost revizuită în jos, la 18,7 miliarde de euro, de la 19 miliarde de euro, "deoarece perioada cu rate scăzute ale dobânzilor va fi mai îndelungată decât se estima", a afirmat directorul general al băncii italiene, Jean Pierre Mustier.

Acesta a confirmat obiectivul de a înregistra anul acesta un profit net de 4,7 miliarde de euro.

Veniturile nete din dobânzi ale UniCredit au scăzut cu 2,1% în trimestrul doi din acest an, la 2,6 miliarde de euro.

Luna trecută, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că UniCredit SpA intenţionează să concedieze 10% din forţa sa de muncă - aproximativ 10.000 de angajaţi - în special în Italia, ca parte a noului plan de afaceri pentru perioada 2020 - 2023, care va fi prezentat în decembrie.

Întrebat de plan, Mustier le-a spus jurnaliştilor: "Lucrăm la structura grupului în scopul de a avea un bilanţ solid pentru a ne finanţa clienţii - din domeniul corporate şi din retail - într-un mod eficient şi luăm măsuri pentru a limita impactul oricărui potenţial şoc macroeconomic asupra costului finanţării."

El a dat asigurări că UniCredit va avea în continuare sediul central în Italia şi va fi listată la Bursa de la Milano.

Pe plan global, UniCredit are 86.000 de angajaţi, din care 30.000 lucrează la divizia sa comercială bancară din Italia.

De asemenea, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au anunţat că UniCredit îşi va revizui structura companiei în ideea de a putea izola activele din străinătate de riscurile sistemice care ar putea apărea de pe piaţa italiană. Prin regruparea activelor sale din străinătate într-un holding non-italian, UniCredit ar putea să le finanţeze independent şi să profite de o reglementare europeană care le permite acestor active să fie tratate separat în cazul unei crize.

De la numirea directorului general Jean Pierre Mustier în fruntea UniCredit, banca italiană a demarat un vast proces de reorganizare, care s-a reflectat în mod pozitiv asupra rezultatelor sale financiare şi solidităţii capitalului. UniCredit a derulat o majorare de capital de 13 miliarde euro, a vândut mai multe active şi credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde euro şi a eliminat 14.000 de posturi.

Actualul plan de afaceri "Transform 2019" prevede concedierea a 14.000 de angajaţi în perioada 2016 - 2019.

UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. Grupul este prezent în România prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO