1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

UniCredit speră să obţină peste un miliard de euro din vânzarea acţiunilor pe care le mai deţine la Fineco

UniCredit SpA a anunţat luni că va vinde şi restul participaţiei de 18,3% deţinute la brokerul online FinecoBank, în cadrul unui plasament privat accelerat (accelerated book building), adresat exclusiv investitorilor instituţionali, transmit Reuters şi Dow Jones Newswires.

09 iul, 2019 | Agerpres

Cel mai mare grup bancar italian a vândut în luna mai o participaţie de 17% la Fineco, pentru aproximativ 1,01 miliarde de euro, ca parte a eforturilor de a-şi consolida situaţia financiară.

Acţiunile vor fi plasate imediat către anumiţi investitori instituţionali printr-un plasament privat accelerat (ABB), se arată în comunicatul UniCredit.

Luni, acţiunile FinecoBank au închis în scădere cu 3,6%, evaluând participaţia UniCredit la aproximativ 1,13 miliarde de euro, conform FactSet.

Directorul general Jean Pierre Mustier a început reducerea participaţiei deţinute de bancă la Fineco imediat după sosirea sa la UniCredit, în 2016, pentru a majora capitalul.

De la numirea lui Jean Pierre Mustier în fruntea UniCredit, banca italiană a demarat un vast proces de reorganizare care s-a reflectat în mod pozitiv asupra rezultatelor sale financiare şi solidităţii capitalului. UniCredit a derulat o majorare de capital de 13 miliarde euro, a vândut mai multe active şi credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde euro şi a eliminat 14.000 de posturi.

UniCredit SpA este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO