UniCredit Ţiriac Bank a obţinut un profit net consolidat de 141,6 milioane lei, în primele nouă luni

UniCredit Ţiriac Bank a înregistrat un profit net consolidat după interesul minoritar de 141,6 milioane lei (31,8 milioane euro) în primele nouă luni ale anului 2014, potrivit unui comunicat al băncii.
Economica.net - mie, 12 nov. 2014, 10:18
UniCredit Ţiriac Bank a obţinut un profit net consolidat de 141,6 milioane lei, în primele nouă luni

Potrivit băncii, veniturile operaţionale consolidate s-au plasat la 1,16 miliarde lei (261 milioane euro), nivel similar celui înregistrat în primele 9 luni din 2013. Cheltuielile operaţionale au atins nivelul de 585,3 milioane lei (131,6 milioane euro) iar profitul operaţional s-a cifrat la 575,7 milioane lei (129,4 milioane euro), scrie Agerpres.

Provizioanele pentru credite au ajuns la 376,1 milioane lei (84,5 milioane euro) după primele nouă luni ale acestui an.

Indicatorii financiari ai UniCredit Ţiriac Bank, calculaţi după interesul minoritar, relevă o rentabilitate a capitalurilor proprii (ROE) de 6,3% în primele nouă luni din 2014, în vreme ce rentabilitatea activelor (ROA) s-a plasat la 0,7%. Raportul între costuri şi venituri s-a situat la un nivel echilibrat de 50%.

UniCredit Leasing, liderul pieţei locale de leasing financiar, a acordat în primele nouă luni din 2014 finanţări pentru achiziţia de autovehicule şi echipamente în valoare de 925 milioane lei (208 milioane euro), în creştere cu aproximativ 20% faţă de acelaşi interval al anului trecut. Volumul activelor totale a crescut uşor, până la 2,87 miliarde lei (650 milioane euro) la finalul lunii septembrie 2014.

‘Ne îndreptăm spre încheierea unui an plin, cu activitate efervescentă, dar nu mai puţin dificil pentru sectorul financiar decât precedentul. Suntem aproape de finalizarea procesului de integrare a clienţilor Corporate preluaţi de la RBS România, care a necesitat o mobilizare importantă a eforturilor noastre, dar care decurge lin şi ne va ajuta să ne poziţionăm mai puternic pe una dintre primele poziţii în această zonă, cu soluţii personalizate şi consultanţă specializată. Mizăm mai mult ca niciodată pe fondurile europene, în condiţiile în care anii 2014 şi 2015 sunt critici pentru reuşita marilor proiecte şi pentru nivelul absorbţiei în România’, a spus Răsvan Radu, Country Chairman UniCredit în România şi CEO al UniCredit Ţiriac Bank.

Volumul activelor consolidate la 30 septembrie 2014 a totalizat 28,9 miliarde lei (6,55 miliarde euro). Portofoliul de credite a ajuns la un volum de 22,2 miliarde lei (23,7 miliarde lei incluzând creditele externalizate), susţinut de creşterea cu 9,5% a finanţărilor acordate IMM-urilor şi cu 7,1% a creditelor acordate companiilor în intervalul decembrie 2013 – septembrie 2014.

Valoarea soldului utilizărilor creditelor de către beneficiarii de fonduri europene a crescut cu 22% în intervalul septembrie 2013 – septembrie 2014 (respectiv cu 16% în primele nouă luni din 2014). Din total, aproximativ o treime reprezintă finanţări în domeniul agricol.

Depozitele clientelei au ajuns la un volum total de 12,6 miliarde lei (2,9 miliarde euro).

‘În contextul scăderii dobânzilor de referinţă la nivel de piaţă, s-a observat o creştere a apetitului pentru opţiuni de economisire şi investiţii cu randament mai ridicat. Soldul plasamentelor în fonduri de investiţii prin intermediul UniCredit Ţiriac Bank a crescut cu 134%, de la 159,5 milioane lei (35,7 milioane euro) la 30 septembrie 2013, până la 373,9 milioane lei (84,8 milioane euro) la 30 septembrie 2014’, se precizează în comunicatul băncii.

Te-ar mai putea interesa și
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. Este cea mai spațioasă mașină din gama europeană Mazda și va......
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea ...
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...