UniCredit va face achiziţii în mod selectiv, aşa cum au fost cele din România în 2013

'Vom continua să facem achiziţii în mod selectiv, nu bănci ci mai degrabă portofolii, aşa cum am cumpărat anul trecut divizia de retail a Royal Bank of Scotland Plc din România. Nu contăm pe achiziţii reale în următoarele luni', a afirmat directorul Bank Austria, divizia UniCredit din Europa Centrală şi de Est, Gianni Franco Papa, într-un interviu acordat vineri revistei austriece 'Format', transmite Reuters.
Economica.net - vin, 02 mai 2014, 11:21
UniCredit va face achiziţii în mod selectiv, aşa cum au fost cele din România în 2013

Bank Austria nu este interesată de achiziţii majore într-o perioadă în care BCE verifică calitatea activelor băncii mamă UniCredit, a adăugat Gianni Franco Papa.

Acesta a avertizat că profitabilitatea Bank Austria în Rusia ar putea scădea dacă situaţia economică se înrăutăţeşte şi mai mult în urma crizei ucrainene.

SUA şi UE au impus sancţiuni Rusiei ca răspuns la anexarea regiunii Crimeea şi a implicării în estul Ucrainei.

‘Rezultatele înregistrate în Rusia în primul trimestru sunt în linie cu estimările şi încă nu ne aşteptăm la un declin al profitabilităţii. Aceasta ar putea apărea dacă situaţia se înrăutăţeşte’, a afirmat Gianni Franco Papa. Piaţa rusească reprezintă un sfert din câştigurile Bank Austria.

Anul trecut, Bank Austria a înregistrat în Rusia un profit operaţional de 783 milioane de euro, în creştere cu 26% faţă de 2012.

Gianni Franco Papa a declarat că nu sunt perspective de vânzare a diviziei din Ucraina pe termen scurt. ‘Actuala situaţie face vânzarea mult mai dificilă deoarece o astfel de tranzacţie necesită un mediu stabil’, a adăugat şeful diviziei UniCredit din Europa Centrală şi de Est.

Băncile occidentale, care controlează aproximativ trei sferturi din activele bancare din Europa de Est, cu excepţia pieţei din Rusia, şi-au redus investiţiile în regiune după recesiunea care a urmat crizei financiare din 2009. În plus, unele bănci occidentale şi-au vândut chiar activităţile din ţările cele mai afectate de criza economică sau deprecierea monedei, cum este şi cazul UniCredit, care anul trecut şi-a vândut subsidiara din Kazahstan în pierdere.

Gianni Franco Papa a anunţat recent că UniCredit, care tot anul trecut a returnat licenţele bancare în statele baltice şi a unificat diviziile din Cehia şi Slovacia, nu are de gând să iasă de pe alte pieţe din regiune în condiţiile în care relansarea economică începe să se consolideze.

În România, UniCredit Ţiriac Bank este parte a grupului UniCredit, care numără peste 3.900 sucursale. Grupul UniCredit este prezent pe piaţa din România şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities România, UniCredit CAIB România, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

Bank Austria a înregistrat anul trecut pierderi de 1,6 miliarde de euro (faţă de un profit de 419 milioane euro în 2012), din cauza expunerii sale puternice pe Europa de Est şi Asia Centrală.

Banca a precizat că pierderile de 2,689 miliarde de euro înregistrate în trimestrul patru al anului trecut au anulat profitul de un miliard de euro pe care l-a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut.

Bank Austria, alături de Raiffeisen Bank International şi Erste Group, este unul din cei mai mari creditori din Europa de Est.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...