UniCredit vrea să vândă o parte din activele de la Bank Austria, pentru 800 milioane de euro – Reuters

UniCredit ia în considerare vânzarea diviziilor de retail şi de finanţare a întreprinderilor mici şi mijlocii ale Bank Austria - subsidiara sa din CEE (Europa Centrală şi de Est) - pentru 800 de milioane de euro, au declarat surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 20 oct. 2015, 06:56
UniCredit vrea să vândă o parte din activele de la Bank Austria, pentru 800 milioane de euro - Reuters

Publicaţia austriacă ‘Der Standard’ a anunţat, citând surse din interiorul UniCredit, că banca italiană este în negocieri avansate cu Cerberus Capital Management, acţionarul majoritar al băncii austriece Bawag PSK. O altă sursă a confirmat că sunt în desfăşurare negocieri între Bawag şi UniCredit privind vânzarea diviziilor de retail şi de finanţare a întreprinderilor mici şi mijlocii dar tranzacţia ‘nu este încă stabilită’ din cauza lipsei unui acord cu privire la preţ.

De asemenea, ‘Der Standard’ a anunţat că divizia de gestionare a averii de la Bank Austria va fi mutată la subsidiara Schoellerbank.

Reprezentanţii UniCredit au anunţat că încă nu s-a luat nici o decizie privind Bank Austria şi nu se discută deocamdată o soluţie preferată, scrie Agerpres.

Alte surse au anunţat recent că UniCredit este pe punctul de a ajunge la un acord privind vânzarea unui pachet de credite neperformante în valoare de 1,2 miliarde de euro către firma de private equity Anacap Financial Partners. Prezent la un eveniment organizat la Milano, directorul general de la UniCredit, Federico Ghizzoni, a recunoscut că se poartă discuţii, dar a refuzat să ofere alte detalii.

‘Negociem în continuare, este o parte a unui program de vânzări de portofolii care se derulează de un an şi jumătate’, a spus Ghizzoni.

În trecut, UniCredit a mai vândut şi alte portofolii de credite neperformante către Anacap, firmă de private equity care s-a concentrat pe investiţii în sectorul serviciilor financiare europene.

Conform acestor surse, în ultimii trei ani, UniCredit a vândut credite neperformante în valoare de peste şapte miliarde de euro şi are drept ţintă vânzarea unor pachete de credite neperformante de cel puţin două miliarde de euro pe an, în condiţiile în care directorul general Federico Ghizzoni a decis să revizuiască planul de afaceri prezentat anul trecut, în vederea reducerii costurilor şi consolidării poziţiei financiare.

UniCredit, care operează în 17 ţări, cu 8.400 de oficii bancare şi 146.000 de angajaţi, este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, UniCredit Bank Austria, divizie a grupului bancar italian UniCredit, şi-a majorat participaţia pe care o deţine la UniCredit Ţiriac Bank, de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Te-ar mai putea interesa și
Şeful diplomaţiei europene: Nu sunt mari speranţe pentru relaţii mai bune UE-Rusia în viitorul apropiat
Şeful diplomaţiei europene: Nu sunt mari speranţe pentru relaţii mai bune UE-Rusia în viitorul apropiat
 Nu sunt prea mari speranţe pentru relaţii mai bune între Uniunea Europeană (UE) şi Rusia în viitorul apropiat, a declarat miercuri şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, cu aproximativ o......
Numărul contagierilor de COVID-19 la nivel global a scăzut cu 12 % în ultima săptămână – OMS
Numărul contagierilor de COVID-19 la nivel global a scăzut cu 12 % în ultima săptămână – OMS
Contagierile globale de COVID-19 la nivel global au scăzut 12 % în ultima săptămână, cu peste 2,6 milioane de noi cazuri ...
Ministrul Energiei a discutat cu reprezentanţii Exxon despre colaborarea cu Romgaz pentru stocarea de carbon
Ministrul Energiei a discutat cu reprezentanţii Exxon despre colaborarea cu Romgaz pentru stocarea de carbon
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii companiei americane ExxonMobil, iar una dintre ...
Programarea pentru eliberarea paşapoartelor se poate face online
Programarea pentru eliberarea paşapoartelor se poate face online
 Direcţia Generală de Paşapoarte informează cetăţenii că cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice/temporare ...