Uniqa a obţinut profit în primul trimestru, în pofida crizei din Ucraina

Asiguratorul austriac Uniqa, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat, vineri, că a înregistrat un profit de 81,4 milioane de euro din activităţile curente, în primul trimestru al acestui an, în scădere cu 30,3% comparativ cu perioada similară din 2013, transmite APA.
Economica.net - vin, 23 mai 2014, 09:38
Uniqa a obţinut profit în primul trimestru, în pofida crizei din Ucraina

În primele trei luni ale anului trecut, însă, rezultatele Uniqa au fost influenţate de vânzarea unui grup hotelier. Excluzând această tranzacţie, care i-a adus 49,1 milioane de euro, profitul din activităţile curente înregistrat de Uniqa în primul trimestru din 2014 este cu 20,2% mai mare decât cel raportat în aceeaşi perioadă din 2013.

De asemenea, profitul net pentru primul trimestru a fost de 57,7 milioane de euro, în scădere faţă de 77,5 milioane euro anul trecut, în timp ce profitul consolidat a scăzut cu 26,4%, până la 55,9 milioane de euro. În ambele cazuri, scăderea este cauzată de efectele vânzării grupului hotelier în primul trimestru al anului trecut.

În schimb, volumul primelor subscrise în primul trimestru a înregistrat o creştere moderată de 2,3%, până la 1,702 miliarde de euro. Ritmul de creştere al primelor a fost afectat de o scădere semnificativă a acestora în cazul diviziei de asigurări de viaţă, ca urmare a deciziei companiei de a se retrage de pe piaţa din Germania.

‘Începând din 2011, am făcut progrese substanţiale în multe domenii, graţie implementării treptate a programului nostru strategic pe termen lung. Am înregistrat o creştere moderată a primelor într-un mediu dificil, reducând în acelaşi timp costurile’, a declarat directorul general de la Uniqa, Andreas Brandstetter.

Pentru acest an, Uniqa mizează pe un profit din activităţile curente mai mare decât rezultatul de 306 milioane de euro înregistrat anul trecut, cu condiţia ca situaţia de pe pieţele de capital să fie una stabilă, dezvoltarea economică să continue să se îmbunătăţească, iar pierderile provocate de dezastrele naturale să se menţină în limite normale.

Asiguratorul, care concurează cu Vienna Insurance Group AG, atât în Austria, cât şi în Europa de Est, intenţionează să-şi dubleze numărul clienţilor din fostul bloc comunist până în 2020.

Uniqa operează pe piaţa românească din 2008, oferind toate formele de asigurări de bunuri, de răspundere şi de persoane şi ocupă locul cinci pe piaţa locală de asigurări generale.

În ultimii doi ani, compania a fost unul dintre cei mai dinamici asigurători de pe piaţă românească, înregistrând creşteri de două cifre.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme grele de rachete (termobarice) cu lansare multiplă, dar că sunt......
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la cereale
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la ...
Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenţii în valoare de 2,1 miliarde de zloţi (516,49 milioane de dolari), pentru ...
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat ...
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Pasionații de infrastructură au postat vineri imagini cu utilaje aduse de UMB pe secțiunea lipsă din Autostrada Lugoj ...