Unirii View, cea mai înaltă clădire modernă din centrul Bucureştiului, prinde contur

Unirii View, proiectul de birouri amplasat la doar cinci minute de Piaţa Unirii din Bucureşti, va fi finalizat în vara anului 2018, va avea 19 etaje şi o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 17.500 de metri pătraţi.
Economica.net - lun, 18 dec. 2017, 10:38
Unirii View, cea mai înaltă clădire modernă din centrul Bucureştiului, prinde contur

Proiectul va fi cea mai înaltă clădire modernă de birouri din centrul Bucureştiului, cu o înălţime de 73 de metri. Lucrările de construcţie vor ajunge la etajul al unsprezecelea şi o înălţime de 45 de metri la începutul lunii viitoare.

Unirii View, proiectul care va fi cea mai înaltă clădire modernă de birouri din centrul Bucureştiului, prinde contur. Lucrările de construcţie avansează într-un ritm susţinut, clădirea urmând să domine la începutul lunii viitoare peisajul zonei ultracentrale din Capitală.

Clădirea este amplasată pe bulevardul Corneliu Coposu şi va avea 19 etaje supraterane: parterul, 17 etaje pentru birouri şi ultimul etaj tehnic, plus o parcare subterană generoasă împărţită pe trei niveluri. Cu o înălţime care va atinge 73 de metri, Unirii View va reprezenta şi cea mai vizibilă clădire din centrul Capitalei.

Unirii View, proiect dezvoltat de către investitorul belgian Yves Weerts în urma unei investiţii de aproximativ 33 de milioane de euro, va avea o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 17.500 de metri pătraţi, urmând să fie livrat în vara anului 2018.

‘Avansăm rapid înspre îndeplinirea obiectivului de a livra cea mai reprezentativă clădire modernă de birouri din centrul Bucureştiului: un proiect cu specificaţii de top, validat deja prin certificarea BREEAM Excellent, în care companiile să îşi crească echipele şi afacerile. În plus, datorită amplasamentului său ultracentral, cei care vor lucra în Unirii View vor petrece mai puţin drum spre şi înspre birou cu o oră în medie în fiecare zi, fapt care se va concretiza într-o creştere a productivităţii, dar şi a calităţii vieţii în general’, afirmă Yves Weerts, investitorul din spatele Unirii View.

În prezent, aproape 200 de persoane lucrează zilnic pe şantierul proiectului Unirii View, ale cărui lucrări de construcţie au demarat în octombrie 2016. Antreprenorul general de construcţii al proiectului este Bog’Art, una dintre cele mai mari companii locale de construcţii.

Aproximativ 25% din suprafaţa clădirii (4.000 de metri pătraţi) a fost închiriată deja de către furnizorul de soluţii şi servicii software NTT Data România, care îşi va muta din 2018 sediul central din Bucureşti în zona Unirii, aceasta fiind prima companie de mari dimensiuni din domeniul IT&C care alege să închirieze birouri într-o zonă centrală din Bucureşti, suprafaţa preluată fiind de asemenea de patru ori mai mare faţă de cea actuală a companiei.

Unirii View este primul proiect imobiliar din România care a aplicat şi obţinut certificarea verde BREEAM, cu calificativul Excellent, după standardele cele mai recente, emise în 2016.

Proiectul este una dintre clădirile din Bucureşti cu cel mai eficient etaj, având o lăţime de 12 metri între faţadă şi nucleul clădirii, fără stâlpi sau alte elemente de structură. Înălţimea netă va fi de 2,9 metri pe nivel, clădirea va dispune de un generator electric alocat în funcţie de nevoile chiriaşilor, ferestre care se vor putea deschide şi un sistem de ventilaţie performant, elemente care vor putea permite o densitate de o persoană la opt metri pătraţi.

Amintind de proprietăţile clasice din New York, Unirii View va răspunde astfel nevoilor chiriaşilor în căutare de vizibilitate, în conformitate cu standardele de eficienţă şi responsabilitate corporativă. De asemenea, o vastă paletă de restaurante şi servicii se regăsesc în zonă, peste 350 de facilităţi aflându-se la o distanţă apropiată faţă de clădire, incluzând două centre comerciale şi întregul ‘district legal’ din proximitate.

Investitorul din spatele Unirii View este Yves Weerts, un antreprenor de naţionalitate belgiană care a derulat mai multe investiţii pe piaţa imobiliară din România, precum dezvoltarea şi vânzarea Deva Logistics Park către fondul de investiţii CTP.

Echipa din spatele Unirii View este completată de Westfourth Architecture, care în cooperare cu DMA Architecture & Interior Design aduc viziunea arhitecturală şi gestionează partea de design, Speedwell Real Estate Development, prin Didier Balcaen, care coordonează întregul proces de dezvoltare, precum şi project managementul clădirii, în timp ce compania de consultanţă imobiliară Griffes, reprezentată de către Andreea Păun, se ocupă de strategia de leasing şi de managementul comercial.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Criza gazelor: Şefa Comisiei Europene o asigură pe Maia Sandu că Republica Moldova nu va rămâne fără gaze
Criza gazelor: Şefa Comisiei Europene o asigură pe Maia Sandu că Republica Moldova nu va rămâne fără gaze
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a asigurat-o marţi pe preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, de sprijinul ...
Bugetul local de venituri și cheltuieli al Sectorului 4, majorat aproximativ cu 45,6 milioane de lei
Bugetul local de venituri și cheltuieli al Sectorului 4, majorat aproximativ cu 45,6 milioane de lei
Bugetul local de venituri şi cheltuieli al Sectorului 4 a fost majorat cu aproximativ 45,6 milioane de lei, după ce Consiliul ...
Nancu, FNGCIMM: Comisia Europeană a aprobat prelungirea schemei de ajutor IMM Invest până la 30 iunie 2022
Nancu, FNGCIMM: Comisia Europeană a aprobat prelungirea schemei de ajutor IMM Invest până la 30 iunie 2022
Comisia Europeană (CE) a aprobat prelungirea, până la 30 iunie 2022, a programelor incluse în schema de ajutor IMM Invest, ...