1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Reactorul 1 al Centralei de la Cernavodă a fost oprit controlat. Care este cauza

S.N. Nuclearelectrica SA (“SNN”) anunţă că, în dimineaţa zilei de 18.08.2019, unitatea 1 CNE Cernavodă a fost oprită controlat în vederea efectuării unor lucrări de remediere la un parametru de proces. De fapt, a apărut o problemă la circuitul de răcire a unui reactor.

18 sep, 2019 | ECONOMICA.net

"Conform normelor şi procedurilor CNE Cernavodă, efectuarea lucrărilor de remediere se poate realiza numai cu Unitatea în stare oprită.

SNN va transmite un comunicat de presă după finalizarea acestor lucrări de remediere, acestea desfaşurându-se în conformitate cu planurile şi procedurile centralei fără niciun impact asupra personalului, mediului şi populaţiei.

Cel mai probabil, cea mai mare parte din aportul celor 700 MW ai unității oprite este suplinit de Hidroelectrica. La această oră, producătorul hidro funcționa la o putere de 2.100 MW", arată compania.

Cauza reală este “scurgeri de apa grea din sistemul primar de răcire reactor”, însă, potrivit datelor Transelectrica. Acolo apare o oprire accidentală a Unității 1, în perioada 18 septembrie, ora 04.00-20 septembrie ora 04.00. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO